PUTEREA VINDECĂTOARE A NATURII

0
42

Cartea „Puterea vindecătoare a naturii”, apărută la Editura Napoca Star, Cluj-Napoca, 2024, este rezultatul proiectului SĂNĂTATE DIN NATURĂ, manageriat de Viorica Pârja și realizat împreună cu Romelia Szabo și Iaela Mărieș, sub patronajul Academiei Elitelor, Modelelor și Valorilor, în parteneriat cu Trifolia și Plus Tv Maramureș, susținut de Multicultural Business Institute; Institutul pentru Dezvoltare Umană și Comunitară; Platforma Națională ”Valori Românești”, Cluj-Napoca.
Emisiunea Sănătate din natură, transformată ulterior în cartea „Puterea vindecătoare a naturii”, a fost o mare provocare nu numai pentru realizator, ci mai ales pentru Romelia Szabo și Iaela Mărieș, invitatele permanente, care au adus alături de ele în emisiune colaboratori cu probitate profesională, cu aceleași convingeri și pasiuni asemănătoare. Teme noi, invitați diferiți, abordări diverse. Și concluzii pe care le uităm adesea: sănătatea este baza tuturor virtuților, și morale, și sociale, iar ele nu mai pot fi utile atunci când omul nu e sănătos. Omul sănătos le vrea pe toate, dar, când se îmbolnăvește, vrea doar sănătate. Iar sănătate nu înseamnă doar absența bolii. Un organism sănătos este camera de oaspeți a sufletului.
Terapia naturistă, oricât ar părea de simplă şi uşor de practicat, nu se substituie actului medical riguros fundamentat şi nu minimalizează rolul şi importanţa medicului în precizarea diagnosticului şi în stabilirea, cu rigurozitate, a schemei de terapie personalizată a bolii acestuia. Pentru a nu compromite medicina naturistă, este strict necesar ca aceasta să fie practicată cu competenţă şi profesionalism, încurajând colaborarea medicală interdisciplinară, precum şi parteneriatul medic-pacient-terapeut, o echipă necesară actului medical, în beneficiul pacientului.
Natura este locul perfect către liniștea interioară. Dacă vrei să afli cine ești, stai aproape de natură. Nu te va dezamăgi niciodată. Să fim recunoscători pentru darurile ei și să învățăm să ne regenerăm asemeni ei. Citind informațiile din această carte, cu atâtea daruri ale naturii, începi să fii mai atent la puterea ei de vindecare, să-i apreciezi plantele vindecătoare, și să înțelegi că dacă îți iei aliat simplitatea și bogăția ei, nu-ți lipsește nimic, te bucuri de viață, de liniște, de armonie. Însuși Hipocrate, vorbind despre sănătate, spunea că aproape toți ne naștem cu ea, dar puțini știm să o prețuim. Asociată cu natura, sănătatea e darul cel mai frumos și mai bogat pe care natura știe să-l facă oamenilor. Cu tot ce are, natura l-a ajutat pe om, încă de la primele comunități, să se vindece.
Cartea a rezultat din prelucrarea a peste 30 de emisiuni de televiziune, având ca participanți 16 personalități, din diverse colțuri ale țării, profesioniști apropiați de lumea naturii: psihologi, medici, nutriționiști, terapeuți, antreprenori, antrenori: dr. Carmen Nonn; dr. Camelia Papuc; Dana Lucăcel, instructor sportiv; Florentina Timar, consultant produse apicole; Gheor­ghe Țibuleac, farmacist; Ioana Harmath, nutriționist, dietetician; Iaela Mă­rieș, Lea Bobu, terapeuți în terapia cu plante; dr. Larisa Dumbravă; Mihaela Cozma, terapeut holistic și specialist în parenting; Mihaela Donisă, consultant în suplimente alimentare; Mirela Gîț, trainer, coach, speaker; dr. Maria Radu Duicu; Romelia Szabo, terapeut în terapia cu plante, Tudor Ilie, ziarist, fondator de companii și creator de branduri românești.
„Puterea vindecătoare a naturii”, plină de informații din cele mai diverse și mai utile, include și rețete vegane, rețete din plante, minutul pentru suflet. Este o carte utilă și pentru omul sănătos și pentru cei a căror sănătate are nevoie de ajutor. Scrisă cu drag și din respect pentru cei care o vor citi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.