Angajații din Primăria Baia Mare, ignorați

1
3121

Încă din luna august, sindicaliștii din administrația locală maramureșeană au cerut expertizarea locurilor de muncă la Primăria Baia Mare pentru a putea beneficia de sporuri pentru condiții periculoase.
Doar că la adresa îna­intată în vară nu a fost încă primit un răspuns. Situația i-a fost semnalată prefectului județului Maramureș, Rudolf Stauder, de liderul Sindicatului din Administrația Maramureș, Nicolae Mureșan.
De precizat că sporul pentru condiții deosebit de periculoase, condiții periculoase și condiții periculoase sau vătămătoare de muncă se acordă în baza buletinelor de determinare sau, după caz, expertizare, emise de către autoritățile abilitate în acest sens, pe baza următoarelor criterii: înregistrarea de îmbolnăviri profesionale și boli legate de profesie ca urmare a activității desfășurate la locul de muncă; existența indicilor de morbiditate în raport cu riscurile de la locul de muncă; înregistrarea unor cazuri de accidente de muncă produse la locul de muncă; riscul de îmbolnăvire și accidentare determinat de depășiri ale noxelor profesionale, fizice, chimice, fizico-chimice, biologice, suprasolicitarea unor func­ții și sisteme ale organismului.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.