PAMFLET ☺ Vin independenții!

0
83

Nu candidează doar foștii sau medicii, din partea „noastră, a poporului”, cum ar veni. Vin și independenți. Am râde, de n-ar fi de plâns. Sigur, salutăm și le respectăm șansele. Doar că un independent de dreapta a dat șansa stângii să aibă primul primar de stânga de reședință de județ. Alt independent… hai să ne abținem, că-i băiat bun.

Atuuri pentru un candidat la parlament

O recunoaștem, suntem și nu prea prieteni cu domnia sa. Când/ cum. Ne tratăm cu clasicul Dau pe tine fix cât dai tu pe mine. Ceea ce e oarecum corect. Nu așa se zice parlamentarilor „siguri”, Domnia Sa? Ne amintim cum un prefect de tristă amintire, modest la minte dar nu la ego, cerea să i se adreseze lumea cu „Excelența ta”. Asta e, măcar așa să fii excelent. Dar ce zice lumea de politicianul abil ajuns în fruntea listei… altui partid, pe care se jura să îl distrugă? „Domnul chiar merită propulsat chiar la președinția țării…argumente : singur a reușit să scoată U(…orașul) din anonimat… azi , orășelul rivalizează cu Vasluiul și cu toată Coreea de Nord…. a stabilit un record in executarea unui pod metalic peste Someș (8 ani )…. Nu va fi niciodată depășit recordul…a rezolvat simplu și eficient problema gunoaielor ( pe câmp) fraierii din Ț… au apă și curent (le-a dat găleți)… Idei simple și de bun simț… magnific… susțin promovarea ,chiar la funcția de președinte de țară…sau la Bruxelles…Europa are nevoie de ideile sale”. Auch, asta una a fost sub centură. Dar da, noii săi colegi îi presimt brișca din buzunar noului star de partid și se tem de urmări.

Glazura e una, adevărul altul

„Și-a dat cuvântul că va aduce magistrala de gaz în Maramureșul Voievodal și în Țara Codrului și acest lucru a devenit o realitate: lucrările la conectarea gospodăriilor sunt în plină desfășurare”. Zice șefu’ despre Ghiță, cel de-al treilea muschetar din vechea gardă, pe care șefu’ l-a cam trimis la odihnă. Dar să vedem ce zic oamenii în comentarii. „Proiectul și lucrările la magistrală au fost aprobate cu mult înainte ca dl Ș. să fie parlamentar”. “Nu uitați de falimentele pe care le-a provocat, distrugând societăți comerciale cu potențial…și nu numai”. A adus sau nu gazul? O fi adus. Doar că nu-l folosește încă nimeni.

Totul despre pensii, cu toată falsitatea posibilă

Păcat, omul promitea. O fi supărat, nu mai e chiar eligibil. Decât dacă mai apar alde Vicol și alte poame, să arate „fața mov a ciumei roșii”. Atâta că între timp apar de-ai lui, alde dom doctor Nelu, zis Tătaru, găinar de frunte a țării. Ce echilibrează perfect balanța. Cum să nu fii nervos și să scrii…așa? „P…, în frunte cu premierul, blochează majorarea pensiilor militarilor în rezervă. Astăzi, în Biroul Permanent al Camerei Deputaților a fost respinsă procedura de urgență pentru proiectul care prevede creșterea pensiilor militare de stat. De asemenea, pentru a amâna adoptarea acestui proiect care rezolvă o problemă importantă pentru pensionarii militari, P… a recurs la tertipuri și la vechiul tovarăș Florin Iordache. Orgoliul P… afectează sute de mii de militari în rezervă, care nu pot beneficia curând de indexarea pensiilor prevăzută de proiectul P…” Da. Dar chiar așa de importantă e pensia aceea în mod special și nu toate? Ce ziceți de viitoarele pensii fără acoperire, deocamdată, ale decrețeilor? Cei care au contribuit și contribuie lunar la bugetul țării? Și de ce problema pensiilor unora e DOAR ACUM o problemă?

Cum era sa taci?

Zice un lider de partid despre o acțiune ce-i drept abuzivă, dar care mai că-i propulsează candidatul la președinție în finală; „Curtea Constituțională, complet coruptă! E o rușine totală ce se întâmplă în România. Ei nu protejează Constituția, protejează doar propriile interese și pe cei care le dau ordine din culise. Este clar că încearcă să elimine pe oricine amenință sistemul corupt, iar G.S. e următoarea lor țintă. Nu vor să aibă de-a face cu o persoană care nu le dansează după cum vor ei. Și ce urmează? Mascații. Dosare fabricate. Procurorii corupți vor încerca să-l scoată din joc pe G.S., pentru că le este frică de el! Le este frică de cineva care chiar are curajul să lupte împotriva sistemului! Este clar că vor o finală falsă, între C. și C., doi oameni complet lipsiți de orice coloană vertebrală, gata să facă tot ce le spun stăpânii lor”. Încă o dată…oare nu trebuia să taci abia acum și chiar să zici Mulțam în barbă/bărbiță, discret, așa ca rugăciunile făcute în fața fotografului?

Alianță secretă P…plus P…egal LOVE? Nu la noi

Cine dă înainte cu înțelegeri secrete între partidele mari, la nivel central, de „Adio dar rămân cu tine”, o fi știind ceva, dar nu în Maramureș. Unde cei doi lideri fuseseră chemați să împartă frățește, ei nu și nu. Drept pentru care avem azi, la timpul prezent, ieșiri gen: „Noi suntem oamenii faptelor, iar maramureșenii sunt deja sătui de vorbe goale. În ultimii patru ani s-au făcut promisiuni care nu s-au concretizat niciodată. După mai bine de doi ani de așteptări și eșecuri din partea actualei conduceri Consiliului Județean Maramureș, astăzi putem spune că am trecut la fapte! Contractele pentru lucrările, serviciile și furnizarea în cadrul proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul nostru au fost semnate. Vorbim despre un proiect de peste 400 de milioane de euro, care va sprijini 30 de primării din Maramureș și care va dura până în decembrie 2029. Până la final, județul nostru va beneficia de 511 km de rețea de apă potabilă și 280 km de rețea de apă uzată, îmbunătățind viața oamenilor din întreaga zonă”. De cealaltă parte, auzi așa. „Pentru că tot se vaită G.Z. că sunt prea multe proiecte în portofoliul Consiliului Județean și nu știe cum să le gestioneze, îi mai las un proiect la cheie, cu proiect și finanțare asigurată, numai bun să îi taie panglica, dacă trece la treabă, desigur, și renunță la văicărelile publice. Astăzi, alături de Ligia Deca, ministrul Educației și Laurențiu Batin, primarul comunei Giulești, am semnat contractul de finanțare pentru dezvoltarea Consorțiului Școlar Maramureș Nord – Campusul școlar rural Maramureș Nord construit de la zero în Giulești, un proiect în valoare de 45 de milioane de lei, finanțat prin PNRR.”

Acest material este un pamflet și trebuie tratată ca atare. Libertatea de exprimare a presei beneficiază, conform art. 255 Cod civil, de o protecție suplimentară, măsurile provizorii preconizate neputând opera împotriva jurnaliștilor decât în situații excepționale: prejudicii grave, atingerea dreptului la viață privată, evident nejustificată.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.