Bani pentru şcolile care au aplicat pentru „Săptămâna Verde”

0
41

Școlile care au aplicat pentru a primi bani prin Fondul de Mediu pentru finanțarea activităților din programul “Săptămâna Verde” pot primi bani începând cu luna octombrie, potrivit calendarului oficial. Banii au fost repartizați pe județe de Ministerul Educației. Maramureşul va beneficia de peste 2,2 milioane lei.

Școlile au putut să trimită solicitări pentru a beneficia de finanțare până în luna septembrie, iar în data de 7 octombrie Ministerul Educației a emis un ordin care prevede modalitatea prin care inspectoratele județene pot accesa banii pentru programul Săptămâna Verde și lista cu alocările bugetare pe județe.
Suma totală este de 100 de milioane de lei și a fost împărțită pe județe “în funcție de dimensiunea populației școlare, în funcție de numărul de elevi, conform planului de școlarizare propus pentru anul școlar 2024-2025, pe următoarele niveluri de învățământ: antepreșcolar, preșcolar, primar, gimnazial, liceal, profesional, învățământ de stat masă și special”, scrie în ordinul de ministru. Nu se știe ce sume primește fiecare școală pentru că lista cu școlile care au depus proiecte încă nu este publică.
Programul Săptămâna verde” are o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului scolar, se desfășoară în perioada 9 septembrie 2024 – 30 mai 2025, fiind derulat pe baza unei planificări realizate la decizia fiecărei unități de învățământ.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.