Parcul Central va purta numele „Arhiepiscopului Iustinian”

1
141

Consilierii băimăreni au decis în ședința din 8 octombrie ca Parcul Public Central din zona Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare să poarte numele arhiepiscopului Iustinian Chira.
„Personalitatea marcantă a celui care a fost Arhiepiscopul Iustinian care zeci de ani s-a rugat pentru băimăreni, iar acum îi veghează de sus impune ca locul numit după numele său să fie unul reprezentativ”, a transmis consilierul local, Bogdan Gavra. El a adăugat că „așa cum zeci de ani, Arhiepiscopul Iustinian, a lucrat alături de Preasfințitul Iustin, iată că și de această dată Dumnezeu rânduiește să fie aproape prin cele 2 edificii emblematice ale municipalității: Catedrala Episcopală Sfânta Treime – ctitoria Preasfințitului Iustin și parcul din vecinătate care va avea denumirea de Parcul Central Arhiepiscopul Iustinian. Prin aceasta arătam recunoștință față de înaintașii noștri de vrednică pomenire, dar in același timp prețuire față de prezent și față de valorile culturale, spirituale și tradiționale ale Municipiului, ale Bisericii și ale Poporului Român”.

1 COMENTARIU

  1. penibil ”parc”. linii si unghiuri drepte, copaci pitici. ce umbra gasesti acolo vara? numa betoane. S-au sifonat bani de numa si a iesit un rebut.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.