Crește numărul companiilor de impact în insolvență iminentă

0
27

Numărul companiilor de impact aflate în insolvență iminentă a crescut în acest an cu 18%, la 8.190 de firme, iar cel al companiilor de impact aflate în dificultate atinge cel mai înalt nivel din 2013 până în prezent – arată un studiu recent.
În plus, datoriile companiilor de impact în economie au crescut cu 8%, la 228 miliarde euro, numărul acestor firme crescând constant în ultimii 10 ani, până la 43.241 la începutul lui 2024.
Dintre acestea, 24.748 sunt considerate companii “finanțabile”, capabile să-și gestioneze datoriile și să acceseze noi surse de finanțare. Pe de altă parte, 8.190 companii sunt într-o situație de insolvență iminentă.
Cifra de afaceri a companiilor aflate în dificultate la începutul anului 2024 a fost de 140 miliarde euro, o treime din businessul total al companiilor de impact în economie.
Dintre companiile de impact, aproximativ 17% sunt recent intrate în această categorie și includ atât companii nou înființate, cât și companii care, în 2023, nu atingeau pragul de active mai mari de 1 milion euro. Circa 7.160 de companii noi au intrat în categoria celor de impact, iar un sfert dintre ele sunt deja într-o situație de insolvență iminentă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.