“Adio dar rămân cu tine/ cu bine”

0
42

Ne-am propus s-o lăsăm mai moale cu tema alegerilor, mai sunt o mulţime de alte teme importante pe agenda poporului. De exemplu, ar fi cazul să arătăm conducerii ţării cum arată AZI coşul zilnic, pe care se feresc să-l amintească. Să arătăm cum sărăceşte o ţară întreagă din cauza deciziilor egoiste şi partinice luate de conducătorii ţării. Dar nu putem, dom’le, de instalator, vorba lui Gyuri Pascu…
De când n-am pus mâna pe tastatură, tanti Şoşoacă a devenit istorie electorală. De-atunci nea Ciucă a rupt alianţa dar a arămas în ea. La Guvernare, cum ar veni. Suntem Cascadorii Râsului… ei, nu noi. Cu Şoşoacă, e clar… aveau destule motive să n-o lase să candideze, dar au preferat să facă jocuri mărunte, să caute motive puerile, ca s-o suspende din candidatură. Cu calcule electorale la care jubilează fix doi candidaţi. Nimic de ruşi, nimic de sănătatea mintală, „Este de notorietate că, prin discursul său constant, doamna Diana Iovanovici-Şoşoacă îndeamnă la schimbarea fundamentelor democratice ale statului și la încălcarea ordinii constituționale”…ăsta e argument juridic al CCR?!? Bine, se trezesc dinozauri bine hrăniţi de sistem care să conteste… Mungiu Pipidi sau Zegrean… ne râd curcile. Pe de altă parte, ea, Doamna, a concluzionat de la microfonul din Parlamentul european că deţinea primul loc în sondajele reale… şi că decizia CCR e stalinistă Şi nazistă. Şi că mai bine luam şi noi ceva teritorii de la Ucraina (deşi aici vorbim şi de Maramureşul nostru istoric de peste Tisa…).
Ciucă? Superb. E atât de grav încât ne luăm jucăriile şi NU plecăm, rămânem la guvernare. Oamenii aceştia, toţi se pare, trăiesc în altă Românie. N-au nici cea mai mică legătură cu poporul, habar n-au ce crede lumea, ce nivel are lumea. În bula lor, cu strategii lor, ei se raportează, cu braşoavele lor, la asistatul din Vaslui şi la ciobanul din Făgăraş. Din păcate, în tot acest timp în care noi stăm cu ochii pe ce zic ei, alţii de-ai lor îşi văd de treburi. Aflăm că o firmă înregistrată în insulele Virgine are cele mai multe contracte de servicii IT cu spitalele din România. Că doctoriţa din Suceava prinsă c-a luat mită de la 280 de bolnavi de cancer a obţinut întreruperea pedepsei. E liberă. Că Ungaria, după ce s-a jurat că nu mai face, după ce a obţinut beneficii, iar blochează o finanţare UE pentru Ucraina.
Te uiţi în jur, te cruceşti, îţi vine să te ascunzi sub pătură, până trece. Doar că nu trece nimic şi nimeni până nu e forţat s-o facă. Toţi cei ce s-au învăţat să trăiască în nemuncă, furând sau minţind, o vor face în continuare, în alte şi alte forme, mai sofisticate sau nu. Pentru că li s-a permis. Pentru că se uită de sus la noi/voi şi ştiu/simt că nu li se întâmplă nimic. Când sunt îndepărtaţi de lege, de partid, de sistem, se victimizează. Apoi, obţin suspendări sau întreruperi de pedepse. Se îmbolnăvesc cu boli de care habar n-aveam că există. Şi cumpără restaurante, hoteluri etc. Cu finanţare de la Stat, cum ar veni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.