Cum atrage Baia Mare medicii tineri?

0
0

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Baia Mare alături de administrația județeană a făcut eforturi în ultimii ani de a atrage la unitatea medicală medici tineri, de diverse specialități.
Acum încep să se vadă primele rezultate, însă în continuare este greu pentru Baia Mare să concureze cu marile centre universitare. Și totuși, cum reușim să-i convingem pe tinerii specialiști să vină la noi?
“Vă spun din perspectiva unui medic, nu din cea de director al spitalului. Ca medic tânăr, dacă sesizezi că ai perspective de dezvoltare bune și un parcurs ascendent relativ lin, fără piedicile care se întâmplă în centrele universitare, cu certitudine vei alege acel spital. Piața muncii în domeniul medical, în centrele universitare, este suprasaturată. Am văzut statistica Colegiului Medicilor pe anul 2024, care arată că 70% dintre medicii specialiști din România sunt concentrați în marile centre universitare, nu în cele județene. Restul de 30% din medici, sunt pe ici pe colo. Noi, ca spital, suntem în acel 30%, însă foarte sus. În momentul acesta avem 300 de medici în Spitalul Județean, ceea ce înseamnă foarte mult. Avem toate specialitățile. Sunt extrem de puține spitale județene din țară care să aibă această resursă umană la dispoziție” – a declarat Lucian Bogdan, directorul medical al spitalului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.