Acțiune de salvare a salvamontiștilor

0
0

Salvamontiștii maramureșeni au derulat o acțiune de salvare, joi noaptea, în Munții Maramureșului, pentru găsirea unor tineri din Ucraina.
Ei au fost ajutați și de o echipă a Poliției de Frontieră Valea Vișeului. Cei doi ucraineni, în vârstă de 21 și 28 de ani, au cerut ajutorul autorităților din țara noastră, după ce unul dintre ei nu s-a mai putut deplasa. Ei au spus că se află de câteva zile pe munte, sunt uzi și au rămas fără mâncare și apă.
“Apelul venit prin 112 la ora 00.10 ne-a informat despre cei doi care se aflau într-o zonă greu accesibilă, iar unul dintre ei avea probleme medicale, având dureri mari la membrul inferior drept, nemaiputându-se deplasa. După ce au ajuns la ei, salvatorii i-au acordat primul ajutor tânărului cu probleme medicale, le-au oferit hrană și ceai cald, iar ulterior i-au coborât din munte predându-i echipei medicale a Serviciului de Ambulanță Județean Maramureș, venită în sprijin. Acțiunea de căutare – salvare a fost finalizată cu succes după 6 ore și jumătate, ucrainenii fiind preluați de autoritățile competente” – a declarat Dan Benga, managerul Salvamont Maramureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.