Preotul Dumitru Iuga din Săcel, distins cu Crucea Nordului de Preasfințitul Macarie Drăgoi

0
79

În Regatul Danemarcei, s-au desfășurat în perioada 27-29 septembrie, mai multe manifestări duhovnicești-culturale și caritabile. Evenimentele au fost organizate la inițiativa și cu participarea Preasfințitului Macarie Drăgoi, episcopul ortodox al Europei de Nord. Printre oaspeții de seamă ai episcopului Macarie Drăgoi s-a aflat și părintele Dumitru Iuga de la Parohia Ortodoxă din Săcel, Maramureș, care a fost însoțit de familia sa, preoteasa Adriana și copiii Ionuț Adrian și Andrei Gabriel.
„Am revenit cu bucurie în eparhia Europei de Nord, cu binecuvântarea Preasfințitului Iustin, episcopul Maramureșului și Sătmarului, la invitația episcopului Europei de Nord, Preasfințitul Macarie Drăgoi. A fost o mare bucurie duhovnicească pentru mine să particip la o serie de manifestări religioase și social-filantropice în Episcopia Ortodoxă a Europei de Nord și mai exact în Regatul Danemarcei. În localitatea Vejle, Regatul Danemarcei am participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, cât și la unele evenimente cu scopul filantropic pentru a ajuta un copil bolnav de autism. A fost și un campionat de fotbal între echipele participante din Danemarca, Suedia, Norvegia, din nordul Germaniei, România, de la Spermezeu, localitatea natală a PS Macarie. Cu ajutorul bunului Dumnezeu s-a strâns toată suma necesară pentru copilul din eparhia Europei de Nord” – a declarat părintele Dumitru Iuga.
Evenimentul a fost încununat de Liturghia Arhierească săvârșită duminică, 29 septembrie 2024, de către Preasfințitul Macarie. În cadrul slujbei, mai mulți binefăcători au primit Ordinul Episcopal “Crucea Nordului”, printre aceștia numărându-se și părintele Dumitru Iuga.
„Oferim Ordinul Crucea Nordului Părintelui Iuga Dumitru din Săcelul Maramureșului Voievodal atât pentru activitatea misionară fiindu-mi aproape în toate activi­tă­țile pe care le desfășurăm în Eparhie, cât și în localitatea natală Spermezeu Bistrița-Năsăud, fiind mereu prezent cu Binecuvântarea Prea­sfințitului Iustin cu Procesiunea de credincioși din localitatea Săcel atunci când Slujesc acasă, fiind un prieten de nădejde” – a specificat PS Macarie Drăgoi.
Părintele Dumitru Iuga a concluzionat că a fost o experiență minunată, trăind momente unice „atât prin slujirea la Sfânta Liturghie, cât și pentru bucuria familiei noastre de a avea cinstea și onoarea de a fi evidențiat de PS Macarie cu ordinul Crucea Nordului oferit clericilor, deși nu mă simt mai vrednic decât alți preoți din eparhie și cei din zona Maramureșului Voievodal. Așa a considerat PS Macarie să îmi facă cinste pentru activitățile derulate în Parohia Săcel, cât și pentru acțiunile noastre social filantropice, culturale”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.