Salvamont Maramureș are la activ peste 1.400 de acțiuni de salvare

0
14

Un bilanț al Salvamont România pentru luna august arată că salvatorii montani au intervenit în 529 de acțiuni de salvare și de acordare a primului ajutor medical. De asemenea, 756 de persoane au primit ajutorul lor. Au fost 184 de persoane accidentate și predate serviciilor SMURD și Ambulanței, iar 37 au fost transportate cu ambulanțele Salvamont, 30 predate elicopterelor SMURD și 15 cazuri, serviciilor IML.
Peste 650 de salvamontiști s-au aflat zilnic la datorie în zonele montane cu afluență turistică mare, în zonele de practicare a sporturilor montane, în punctele medicale și de intervenție din circa 100 de posturi și baze Salvamont.
În ce privește județul Maramureș, aici s-au înregistrat, de la începutul activității Salvamont Maramureș, 1.444 acțiuni, iar 1.588 persoane au fost salvate sau au primit primul ajutor. Salvamontiștii maramureșeni au avut 1.184 zile de patrulări preventive.
Cifrele nu includ persoanele decedate, care sunt acțiuni diferite și foarte dificile. „Uneori e nevoie chiar de 16-18 ore pentru extragerea lor, pentru că se găsesc în zone foarte dificile, unde nici elicopterele nu pot ajunge”, explică Dan Benga, șeful Salvamont Maramureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.