PF Daniel: „Dumnezeu iubește omul smerit care îi cere ajutorul”

0
6

În Bisericile Ortodoxe din România, duminica aceasta se citește Evanghelia despre Pescuirea minunată. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, subliniază că învă­ță­tura principală pe care o primim din Evanghelia de duminică este că „lucrarea de pescuire sau adunare a oamenilor din ma­rea vieții în corabia mântuirii, adică în Biserică, se realizează prin harul lui Dumnezeu”.
Uneori oamenilor, care, pe lângă multă osteneală, dau și dovadă de răbdare, le vine ajutorul lui Dumnezeu pe când nu se așteaptă. Unii oameni, fiindcă nu au ajuns la o reușită pe care o doreau, au interpretat aceasta ca fiind un eșec, o părăsire a lor de către Dumnezeu. Mai târziu însă au constatat că dacă s-au smerit și s-au întărit în credință, cu toate că Dumnezeu nu a răspuns la cererea lor când doreau ei, „totuși le pregătea atunci o biruință viitoare sau o binecuvântare mai mare”.
Evanghelia acestei Duminici ne învață că totdeauna avem nevoie de ajutorul lui Dumnezeu. Prin urmare, nu numai când ne simțim mai slab pregătiți, ci și când suntem foarte bine pregătiți trebuie să ne rugăm Lui, zicând: „Doamne, ajută”. Dumnezeu iubește foarte mult pe fiecare om smerit care îi cere ajutorul Său și se străduiește să fie harnic și darnic”, subliniază PF Daniel.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.