Cursuri de formare profesională adaptate noilor vremuri tehnologice

0
0

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Maramureş a anunţat lansarea proiectului ”Oportun – Oportunități Flexibile de Formare Profesională Continuă”. În cadrul proiectului vor fi organizate cursuri adaptate la ultimele evoluţii tehnologice. Programul vizează actualizarea competenţelor profesionale în cazul a peste 600 de persoane din regiunea Nord-Vest (judeţele Maramureş Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Cluj-Napoca, Sălaj și Bihor). Proiectul se desfăşoară timp de doi ani, din această lună şi până în septembrie 2026.
”Obiectivul general al proiectului constă în actualizarea competențelor profesionale specifice pentru un număr de 610 angajați din regiunea Nord-Vest, ca urmare a evoluțiilor tehnologice rapide și a apariției de noi competențe, pentru a ține pasul cu schimbările tehnologice de la locul de muncă, digitalizare, schimbările în practicile/metodele de lucru, inclusiv pregătire pentru persoane care ocupă funcții de management, prin participarea la acțiuni relevante pentru piața forței de muncă și care să faciliteze accesul la un loc de muncă sau păstrarea unui loc de muncă” – informează directorul executiv al AJOFM Maramureş, Oana Oşanu.
Principalele rezultate preconizate sunt: 610 persoane angajate cu contract individual de muncă, din regiunea Nord-Vest, cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 ani, care au nivel de studii minim ISCED 3, vor fi selectate în grupul țintă pentru a participa la activitățile proiectului, din care 10 persoane angajate cu CIM care ocupă funcții de management; 610 persoane aparținând grupului țintă selectate care beneficiază de servicii de consiliere și orientare profesională; 610 angajați care participă la un program de formare profesională; 500 participanți care finalizează formarea profesională cu Certificate de Absolvire /calificare cu recunoaștere națională; 9 programe (23 grupe) de formare calificare/perfecționare realizate etc.
Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European+ prin Programul Educație și Ocupare – ,,Ține pasul” – regiuni mai puțin dezvoltate, Axa Prioritară 9. Valoarea totală a proiectului este de 4.958.581 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.