Anuala de Arhitectură 2024

0
0

Ordinul Arhitecților din România – Filiala Nord-Vest organizează în perioada 26- 29 septembrie, Anuala de Arhitectură 2024 având tema: Oameni. Oraș. Mașină – Revitalizare urbană. Pe parcursul a 3 zile, vor fi organizate evenimente dedicate revitalizării spațiului public urban și adaptării acestuia pentru activități actuale de petrecere a timpului, având ca scop reactivarea comunității.
„Un punct central al evenimentului este trans­formarea străzii Gheorghe Șincai din centrul istoric al Băii Mari într-un spațiu public destinat pietonilor, bicicliștilor și comunită­ții locale. Această inițiativă evidențiază mo­dul în care designul urban poate redefini mobilitatea și interacțiunile în oraș. Anuala de Arhitectură 2024 – Revitalizare Urbană – explorează cum putem recupera străzile și transforma orașele într-un spațiu mai accesibil, sustenabil și plăcut pentru toți. Prin exemple concrete, discuții și experiențe interactive, evenimentul demonstrează cum putem reimagina spațiul urban pentru a răspunde nevoilor actuale și viitoare ale comunității. Este esențial ca întreaga comunitate să se implice în acest demers, deoarece participarea activă contribuie la crearea unui oraș mai viu și mai conectat. Anuala oferă o oportunitate unică de a redescoperi orașul într-o atmosferă prietenoasă și creativă”, a precizat conducerea filialei Nord-Vest a Ordinului Arhitecților din România.
În spațiul public vor fi prezente și panouri cu lucrările arhitecților Filialei Nord Vest a Ordinului Arhitecților din România la care s-a lucrat în ultimul an, din dorința de a conecta comunitatea profesională de arhitecți cu publicul larg și profesiile conexe Va fi o experiență frumoasă și plină de inspirație, în care locuitorii pot experimenta, au adăugat organizatorii.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.