Ajutor de încălzire 2024-2025. Cine sunt românii care primesc bani?

0
54

Ajutorul de încălzire oferit de stat reprezintă un sprijin vital pentru pensionarii cu venituri reduse, în special în sezonul rece, când costurile pentru menținerea căldurii în locuințe devin semnificative.
Recent, premierul Marcel Ciolacu a transmis că, în iarna 2024-2025, pensionarii vor continua să primească ajutorul pentru încălzire, chiar dacă veniturile lor au crescut în urma recalculării pensiilor. El a subliniat că sumele rezultate din recalculare nu vor fi luate în considerare la stabilirea drepturilor de ajutor pentru încălzire, fiind valabil ultimul talon de pensie emis înainte de recalculare.
Potrivit Ordonanței de Urgență adoptate, creșterea pensiilor în urma recalculării conform Legii 360/2023 nu va influența drepturile la ajutorul pentru încălzire. Astfel, pensionarii vor prezenta ultimul talon de pensie emis înainte de recalculare pentru a beneficia de ajutorul respectiv. Măsura se va aplica în perioada 1 septembrie 2024 – 15 octombrie 2025.
Ajutorul de încălzire se calculează în funcție de venitul net lunar al persoanei singure sau al fiecărui membru din familie.
Reprezentanții Ministerului Muncii au specificat că venitul mediu net lunar până la care se acordă acest ajutor este de 1.386 lei – pentru fiecare persoană din familie și 2.053 lei – pentru o persoană singură.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.