Aproape 650 de testări etilotest și drugtest, în 3 zile

0
27

În perioada 13 – 15 septembrie, peste 100 de polițiști au acționat cu aparatura din dotare, pentru depistarea șoferilor care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise.
S-au efectuat 650 de testări și s-au aplicat 172 de sancțiuni contravenționale, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea a 21 permise de conducere. În 14 cazuri în care au fost constatate infracțiuni, s-au întocmit dosare penale și se continuă cercetările în vederea probării activită­ții infracționale.

În Borșa • La volan, sub influența alcoolului

Sâmbătă, 14 septembrie, pe strada Zorilor, polițiștii au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat, de 44 de ani, din județul Sibiu.
Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul din Borșa, unde i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În Șurdești • Pieton surprins, în timp ce traversa neregulamentar

Polițiștii au intervenit sâmbătă, 14 septembrie, la ora 12.15, la un accident de circulație în urma căruia un pieton a suferit leziuni corporale.
La fața locului, polițiștii au constatat că o femeie, de 42 de ani, care conducea un autoturism, a surprins și accidentat un pieton, de 53 de ani. Din primele investigații a reieșit că pietonul s-a aflat în traversarea părții carosabile prin loc nepermis, fără a se asigura.
Au fost testați cu aparatul etilotest atât conducătoarea auto, cât și pietonul, stabilindu-se o valoare de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului.
Întrucât a suferit leziuni corporale, acesta a fost transportat la spital.
În cauză s-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.