Modernizarea a două bulevarde importante din Baia Mare, în licitație publică

2
2626

S-a lansat procedura de achiziție publică pentru reabilitarea bulevardelor Decebal și Independenței. Acestea sunt primele dintre cele 7 bulevarde pe care urmează să fie modernizate printr-unul dintre cele mai ample proiecte de infra­structură rutieră demarate în ultimii 30 de ani în Baia Mare, a anunțat administrația publică.
Valoarea lucrărilor pentru cele două străzi se ridică la 48.397.259 lei, fără TVA, iar durata contractului de execuție este de 36 de luni de la începerea lucrărilor. „Am făcut un pas important în realizarea unuia dintre cele mai importante proiecte pentru orașul nostru: reabilitarea și modernizarea din temelii a celor 7 principale bulevarde din municipiu. Nu vreau să mai pierdem timpul cu niciunul dintre obiectivele de investiții pe care le avem în plan. Am parcurs pașii necesari și am intrat în procedura de achiziție cu primele două bulevarde, Decebal și Independenței. Imediat ce va fi finalizată procedura de atribuire, vom semna un contract cu clauză suspensivă și, imediat ce vom avea finanțarea, vom începe lucrările. Estimăm că, tot în acest an, vom avea semnat și contractul de finanțare prin Programul Regional Nord-Vest (PRNV)”, a explicat Doru Dăncuș, edilul Băii Mari.
În primă fază se va moderniza bulevardul Independenței pe o lungime de 2,5 kilometri, pe tronsonul între bulevardul Unirii și sensul giratoriu de la Dacia Service, iar bulevardul Decebal pe o lungime de 826 metri, pe tronsonul între bulevardul Regele Mihai I și strada Victoriei, stradă unde au început de curând lucrări asemănătoare. Lucrările presupun inclusiv crearea unor trasee dedicate cu prioritate transportului public în comun, piste de biciclete conforme, canalizații aferente cablurilor electrice și de telecomunicații, pentru a le trece în subteran. De asemenea, se vor moderniza aleile pietonale conform standardelor actuale și se vor face cât mai accesibile și persoanelor cu dizabilități. Cel mai important este, însă, că prin acest proiect se va îmbunătăți traficul rutier din oraș, siguranța participanților la trafic și calitatea infrastructurii rutiere.

2 COMENTARII

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.