Legume ce se recoltează până la sosirea ploilor

0
27

Mai multe tipuri de legume nu suportă umiditatea și temperaturile mai scăzute, aşa că trebuie recoltate, chiar dacă nu s-au copt încă în totalitate. Acest lucru asigură calitatea legumelor, dar și păstrarea pe o perioadă mai lungă în depozit.
Astfel, roșiile, castraveții, cartofii, dar și alte specii de legume se recoltează acum, la început de sezon, pentru a evita pierderi calitative și cantitative. La început de toamnă, diferența de temperatură în timpul zilei și nopții este semnificativă, iar roua rece cade dimineața. În cazul tomatelor, spre exemplu, coacerea are loc din ce în ce mai lent. Chiar și precipitațiile ușoare pot provoca crăparea roșiilor (nu numai la cele coapte, ci și la cele verzi), oferind acces direct pentru infecții. De asemenea, castraveții iubesc căldura și sunt extrem de sensibili la schimbările meteorologice. În condiții favorabile – cel puțin 15°C noaptea, umiditate confortabilă, suficient soare în timpul zilei – aceștia pot da roade bune la începutul toamnei, dar, la fel, își opresc dezvoltarea şi se îmbolnăvesc în cazul în care vremea este rece și ploioasă. Cartofii – pentru depozitarea mai îndelungată a lor, fără boli, se recoltează pe vreme uscată și se usucă bine. Spațiul de depozitare trebuie să fie uscat și dezinfectat. Important este ca această cultură să fie luată din câmp înainte de începerea sezonului ploios. Şi ceapa cu coacere târzie este recomandat a se recolta imediat după ce partea aeriană se îngăl­be­nește și se usucă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.