Drumeție alături de jandarmii montani

0
19

Miercuri, 24 iulie, în cadrul campaniei preventiv–educative “Vacanță în siguranță”, în zona montană din Cavnic, jandarmii montani i-au ghidat pe cei 23 de copii și tineri din cadrul Asociației Club Sportiv Aerofit Baia Mare într-o drumeție pe munte.
Tinerii au aflat ce reguli trebuie respectate în mediul montan, cum trebuie protejată natura, tehnici esențiale de supraviețuire, dotarea minimă obligatorie pe un traseu montan, locul recomandat pentru instalarea unei tabere, precum și elemente de bază pentru consumarea apei din fântâni sau a unei văi de munte. Totodată, copiilor le-au fost prezentate și eventualele pericole la care ne putem expune pe timpul deplasărilor pe munte: întâlnirea cu animalele sălbatice, schimbarea vremii sau accidentări, precum și câteva soluții pentru a le depăși.
Campania preventiv–educativă ׅ”Vacanță în siguranță” va continua pe toată perioada vacanței de vară, iar în cadrul acesteia vor avea loc întâlniri atât cu elevi din județul nostru, cât și cu cei care se află în tabere organizate și sunt în vizită în Maramureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.