Descoperă România de poveste • Destinația Anului promovează Țara Codrului

2
439

Țara Codrului este promovată de Destinația Anului, regiunea istorică fiind situată în nord-vestul țării pe teritoriile județelor Satu Mare, Maramureș și Sălaj, de o parte și de alta a culmii Făgetului sau a Codrului. Deși este situată pe teritoriul a trei județe, „Țara Codrului a reușit să-și păstrează autenticitatea nelăsând nicio altă zonă etnografică din jurul ei să o influențeze în ceea ce privește portul, cântecul și dansul”.
„Particularitățile ei sunt vechile Biserici de lemn, prezente în fiecare localitate, construite, majoritatea, după modelul maramureșean, dar și noile Biserici și Mănăstiri ortodoxe de piatră și cărămidă care au un decor interior extraordinar. Bogată în istorie, folclor, cultură și tradiții, acestea din urmă fiind păstrate cu sfințenie de către localnici, Țara Codrului este una dintre cele mai frumoase zone etnografice autentice din țară care încă se menține intactă” – se precizează în prezentarea Țării Codrului.

Pe tot parcursul anului sunt organizate diferite evenimente culturale, tradiționale și folclorice sub formă de concursuri la care participă tineri îmbrăcați în costume populare. Alte locuri frumoase de vizitat în Țara Codrului ar mai fi și “Poiana cu Ghiocei”, de pe Vârful Lespezi (Culmea Codrului), “Lunca cu lalele pestrițe La Mociri” din Rodina, “Teiul uniri” și Biserica Greco-Catolică Băsești, Lanul de Lavandă din Țara Codrului, Curtea fostului baron Bornemiszta, din pădurea Asuajului, spune Mirela Fanea în promovarea din Destinația Anului.

2 COMENTARII

  1. Mulțumim pentru publicație.
    Era fain de se punea și sursa fotografiilor, dar oricum e fain că ați preluat informația. 🙏♥️

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.