Diferențele dintre ruleta americană și ruleta europeană

0
49

Ruleta este unul dintre cele mai căutate și practicate jocuri de noroc de masă din cazinourile stradale și platformele de gambling online. Istoria acestui joc a început în 1655, când inventatorul, fizicianul și matematicianul Blaise Pascal a inventat roata ruletei.

Acesta dorea să realizeze o mașină cu mișcare perpetuă, dar legile fizicii l-au contrazis. În schimb, încercările lui au dat naștere unuia dintre cele mai populare jocuri de cazinou din întreaga lume.

Roata ruletei, așa cum a fost inventată de Blaise Pascal, a rămas aceeași timp de secole, având 36 de numere. Însă, odată cu trecerea timpului, jocul a suferit importante transformări, iar ruleta a intrat în cazinourile clasice. În 1842, a apărut ruleta europeană cu un singur zero pe ea, care oferea casei un avantaj foarte important. Aceasta avea 37 de buzunare, cu numere de la 1 la 36 + 0.

Cam în aceeași perioadă, ruleta trecea Atlanticul și ajungea în America de Nord. Doar că aici ruleta suferea o nouă transformare. Cu scopul de a oferi o marjă mai mare casei, pe roata ruletei a fost adăugat un buzunărel suplimentar reprezentat de dublu zero. Asta înseamnă că, în loc de 37 de numere, roata ruletei americane avea acum 38 de buzunare (de la 1 la 36, ​​0 și 00).

Am putea crede că adăugarea unui buzunar suplimentar nu este mare lucru. Cu toate acestea, buzunarul 00 nu este introdus în mod aleatoriu pe roata ruletei. De fapt, aspectul roții ruletei americane este diferit în comparație cu roata ruletei europene.

Adăugarea buzunarului 00 nu schimbă regulile jocului, dar influențează marja casei și șansele de câștig ale jucătorilor.

Marja casei

Una dintre cele mai importante diferențe dintre ruleta europeană și ruleta americană stă în avantajul casei. Avantajul casei la ruleta americană este de 5,26% față de 2,70% la ruleta europeană. Este aproape dublu! Pariurile și plățile sunt exact aceleași, dar pentru că se adaugă buzunarul 00, șansele să câștigi la ruleta americană scad semnificativ!

En Prison și La Partage

En Prison și La Partage sunt două reguli găsite doar în ruleta europeană. Ambele reguli se referă la situația în care bila aterizează pe zero (0).

Depinde de cazinou dacă cele două reguli se regăsesc la jocul de ruletă. Astfel, ai un ușor avantaj față de casă, avantaj pe care nu îl ai la ruleta americană. Însă nu sunt regulile implicite la fiecare masă de ruleta europeană, online sau offline.

Five Number Bet (pariu cu cinci numere)

Un pariu cu cinci numere este specific pentru ruleta americană. Numerele pe care pariezi includ 1, 2, 3, 0 și 00. Deoarece 00 este inclus, este clar de ce acest pariu nu este disponibil în ruleta europeană. Avantajul casei pentru acest pariu crește la un uluitor 7,89%. Chiar dacă această opțiune există și reprezintă o diferență semnificativă între ruleta europeană și ruleta americană, nu mulți jucători plasează acest pariu la ruleta online.

RTP-ul și cotele la ruleta europeană și ruleta americană

Adăugarea unui singur număr are un impact semnificativ asupra rezultatului jocurilor. Prin introducerea buzunarului 00 la ruleta americană, diferența dintre ruleta europeană și cea americană este considerabilă, având în vedere că este în esență același joc.

RTP-ul pentru fiecare tip de pariu la ruleta europeană este de 97,3%, în timp ce RTP-ul la ruleta americană este de 94,7%. Dar cu un RTP mai mic, te-ai aștepta la plăți mai mari la ruleta americană, corect? Greșit! Plățile la ambele rulete sunt aceleași, variind de la 1 la 1 la 35 la 1.

Ruleta europeană vs. Ruleta americană – concluzii

Dacă ai opțiunea de a alege între ruleta americană și cea europeană, alege mereu ruleta europeană. Experiența de joc va fi aceeași, dar cu excepția faptului că ruleta europeană oferă cote mai bune.

Pentru a juca la ruleta online, alege un cazinou online de încredere, licențiat în România și care să aibă mese europene. Reține că nu este nimic în neregulă cu ruleta americană, dar șansele de reușită sunt mai mari la ruleta europeană, astfel că este varianta ideală dacă ai posibilitatea să o alegi.

Jocurile de noroc cu mize reale se adresează în exclusivitate persoanelor ce au împlinit vârsta de 18 ani. Joacă responsabil! Sursa foto canva.com.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.