Publicitatea la țigările electronice și produsele de vapat va fi interzisă

0
17

Măsura este o parte din acțiunile menite să protejeze sănătatea publică și să reglementeze utilizarea produselor de vapat și țigări electronice. De asemenea, a fost adoptată în contextul îngrijorărilor tot mai mari legate de impactul acestor dispozitive asupra tinerilor și a populației în general.

Autoritățile au enumerat mai multe motive pentru care au luat această decizie. Unul dintre ele se referă la protejarea sănătății publice, un alt motiv este alinierea la reglementările europene, pe lângă încercarea de a limita expunerea tinerilor și adolescenților la aceste produse – arată InfoCons.

Ce cred utilizatorii maramureșeni?

Cei care utilizează astfel de produse și țigări electronice spun că nu se așteaptă la un impact chiar așa de mare. Totuși, pentru tineri și adolescenți ar putea însemna ceva.
”Poate cei care nu au fumat încă sau nu au utilizat aceste produse vor fi mai puțin expuși. Dar asta nu înseamnă că nu vor fi expuși deloc. Când intri în mall, primul lucru pe care îl vezi este standul cu țigări electronice. E greu să nu expui tinerii la așa ceva, cu sau fără reclame. Cine vrea să fumeze țigări electronice sau de tutun o va face. Tinerii află mai mult unii de la alții decât din reclame” – spune Ciprian, un băimărean de 46 de ani.
Un alt băimărean de 44 de ani spune și el că nu se așteaptă ca măsura să aibă, cu adevărat, un impact major: ”E greu să eviți unele produse care se găsesc în comerț. Chiar dacă nu vor avea reclame, țigările electronice și produsele de vapat sunt peste tot. În plus, mă îndoiesc că tinerii se inspiră prea mult din reclame”.

Produse periculoase pentru sănătate

Țigările electronice și cele pentru vapat pot conține și emite o varietate de substanțe chimice, inclusiv nicotină, care este una dintre substanțele cele mai periculoase, care dau dependență. Deși nivelurile de nicotină pot varia, majoritatea produselor de vapat conțin această substanță, care poate afecta dezvoltarea creierului în curs de dezvoltare al adolescenților. Alte substanțe chimice găsite în aerosoli pot include metale grele și alte toxine care pot fi inhalate și pot afecta sănătatea pulmonară.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.