Pagube semnificative în Maramureș

0
93

După ploile de luni seara, s-au depășit pragurile de precipitații la stațiile hidrometrice Cavnic, Vadu Izei, Strâmtura, Ferești, Sighetu Marmației, Copalnic.

În Cavnic și Copalnic a căzut grindină. În Ocna Șugatag, în zona montană, un cetățean aflat la pășunat a fost fulgerat și a decedat.
În Sighetu Marmației rafalele puternice de vânt au prăbușit o prelată, care, în cădere, a surprins și rănit o persoană.
Dispeceratul ISU Maramureș a primit 32 de apeluri, iar pompierii militari s-au deplasat și au degajat 14 arbori prăbușiți de vijelie.
Au fost afectate de rafalele de vânt, care au atins viteza 70-80 km/h, mai multe acoperișuri din Sighetu Marmației, Budești, Șișești, Cavnic, Rona de Sus și Petrova.
Defecțiunile din rețelele de alimentare cu energie electrică au afectat 7.180 de consumatori. Copacii prăbușiți de rafalele puternice de vânt au produs avarii la 94 puncte de transformare și 8 linii de medie tensiune. 20 de localități erau nealimentate integral sau parțial cu energie electrică (Sighetu Marmației, Rona de Sus, Rona de Jos, Tisa, Bârsana, Văleni, Nănești, Cetățele, Buteasa, Hovrila, Botiza, Poienile Izei, Glod, Slătioara, Cavnic, Berința Cărpiniș, Tăuții-Măghe­răuș, Băița, Lăpuș).
Drumul județean 184 a fost acoperit de aluviuni, material lemnos și vegetație transportată de torenții de pe versanți.
În Văleni, comuna Că­linești, vijelia a doborât la pământ o pădure.
Prefectul Rudolf Stauder, președintele C.J.S.U. Maramureș, a precizat că o situație centralizată a pagubelor se va realiza în zilele următoare, după primirea rapoartelor operative din teritoriu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.