Azi se afișează rezultatele la Evaluarea Națională

0
63

Absolvenții claselor a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională vor afla azi, 3 iulie, primele rezultatele. Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, azi, 3 iulie (în intervalul orar 16 – 19) și mâine, 4 iulie (8 – 12).
„Elevii care depun/ transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat la cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai elevilor minori” – se precizează în regulament.
Rezultatele finale la Evaluarea Națională vor fi afișate marți, 9 iulie. Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale.
În Maramureș au fost înscriși la Evaluarea Națională, 3.642 de elevi, dar la fiecare dintre probe s-au înregistrat absențe. De precizat că, în județul nostru a existat și un scandal legat de Evaluarea națională. Chiar în prima zi de examen s-au scurs subiectele din centrul de examen de la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” din Baia Mare, la scurt timp după începerea probei la limba și literatura română. Imediat a demarat o anchetă penală a polițiștilor și cercetări interne efectuate de Inspectoratul Școlar Județean.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.