Ioan Coste, câştigătorul ediţiei a IV-a a “Ceaunului Chiorean”

0
44

Sâmbătă, 29 iunie, Asociația Culturală ,,Cioltișorul” din satul Ciolt (președinte Ioan Marchiș), cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Șomcuta Mare, a organizat a IV-a ediție a Festivalului concurs de preparat guyaș ,,Ceaunul Chiorean”. Manifestarea s-a desfășurat într-un loc deo­sebit, pe Valea Scăriței din satul Ciolt.

La concurs s-au înscris nouă echipe, din care cinci din zonă, una din Bârgău, iar trei echipe din Regiunea IPA nr. 4 a ISU Maramureș (preș. Adi Sabou).
Premiile au fost oferite din partea Asociației Culturale ”Cioltișorul” Ciolt şi a sponsorilor Emivas Baia Mare (adm. Vasile Pop) și Univer România (dir. Zoltan Olah).
Organizatorul acestui eveniment a propus să se premieze atât cele mai frumoase standuri, cât și cele mai autentice ținute de bucătari.
Juriul a fost format din 5 bucătari cu experiență: Sabin Bumb – președinte (participant la emisiunea ”Chefi la cuțite” de la Antena 1), Adrian Roman, Daniel Miclea, Cristina Obiș și câștigătorul ediției din 2023, Ionel Cozmuța, reprezentantul administrației din Șomcuta Mare, consilierul local Alexandru Frenț și reprezentantul publicului Mircea Mărieș.
În urma notelor juriului, clasamentul a fost următorul: locul I – echipa condusă de Ioan Coste (satul Bârgău); II – echipa coordonată de David Kupaș (Bechez/Ciolt); III – echipa condusă de Daniel Achim (Șomcuta Mare. Echipele au primit câte un focar pentru guyas și un ceaun, și produse oferite de cei doi sponsori.
Celelalte echipe participante, conduse de bucătarii: Dinu Ciolte și Florin Bot (Ciolt), Andrei Marc – IPA nr. 1, Cris­tian Achim – IPA nr. 2, Adrian Sabău – IPA nr. 3, au primit o mențiune specială și o medalie, și produse de la sponsori.
Premiul special ”Lingura de lemn” i-a revenit bucătarului Florin Bot, iar Alina Ciolte a fost premiată pentru ”coșarca” cu produsele tradiționale oferite invitaților.
Președintele juriului, Sabin Bumb, în paralel cu activitatea de chef bucătar, fiind și un renumit meșter popular, a oferit primilor trei clasați, precum și celui mai frumos stand și celei mai autentice ținute, câte un ceaun în miniatură și câte o lingură de lemn.
Au fost acordate trei premii pentru cele mai frumoase standuri amenajate, echipelor conduse de Dinu Ciolte (Ciolt), Daniel Achim (Șomcuta Mare) și IPA – ISU Maramureș.
Bucătarii cu cele mai frumoase și autentice ținute au fost Cristian Suciu, Adrian Sabău și Andrei Marc, iar Ioan Coste a primit diploma pentru cea mai originală ținută.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.