Ginkgo biloba pe malul… Săsarului!

0
231

Conform postării unei băimărence pe Facebook, pe malurile Săsarului cresc Arborele pagodelor (Ginkgo biloba) şi o specie de lalele. Ea a postat şi câteva fotografii care vin în sprijinul afirmaţiei sale.
„Ginkgo pe malul Săsarului. Tulipan, hmmm … draguță chestie!” – a scris Andreia Cristina, pe contul ei de socializare ca explicaţie la fotografiile cu plantele crescute pe malul râului Săsar.
Arborele pagodelor (Ginkgo biloba) este o specie de arbore dioic unic în lume, fără părinți vii. Ginco era răspândit, în toată emisfera nordică în Jurasic, dar în prezent arealul său natural este redus la o mică regiune din sud-estul Chinei. Este denumit popular ”patru-bani”, ”arborele templier japonez” sau ”caisa argintie”. După ce în Europa a fost introdus în 1730, în Olanda, acum se cultivă și în alte țări atât pentru aspectul său ornamental (în parcuri, pe alei, în grădini botanice), cât și în scop terapeutic. Deoarece această adevărată „fosilă vie” a devenit în ultimii ani una din cele mai importante plante medicinale, a început să fie introdusă în culturi extinse, pentru a-i fi recoltate frunzele.
Informaţii şi foto: Facebook Andreia Cristina.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.