Primarii critică slaba comunicare cu DSP

0
44

Mircea Aurel Deac, primarul comunei Cernești, critică slaba comunicare cu Direcția de Sănătate Publică, unde reprezentanții nu răspund la timp solicitărilor din teritoriu.
Este vorba, în principiu, despre proiecte realizate cu fonduri europene, unde termenele limită trebuie respectate cu strictețe. În Cernești se derulează mai multe lucrări din fonduri europene, pentru care termenele trebuie respectate. Ceea ce acuză primarul este faptul că DSP respinge dosarul, dar nu informează beneficiarul la timp, pentru a lăsa timp beneficiarului să remedieze neajunsurile din proiect.
„Părerea mea e că aici trebuie să fie o regulă. Când apare o problemă, un proiect pe fonduri europene, în mare grabă, păi… m-a ajutat ISU, cu o documentație stufoasă, iar DSP mi-a dat refuz. Și nici nu am știut că am primit refuz.
Dacă e o problemă în memoriu, dăm informații suplimentare. Dar trebuie să găsim o modalitate de comunicare” – a spus primarul la întâlnirea Colegiului Prefectural.
Reprezentantul DSP, dr. Adrian Miclăuș, șef compartiment EFRM, a spus că beneficiarul ar trebui să se intereseze despre starea documentelor, asta în ciuda faptului că Mircea Deac a precizat, deja, că a încercat fără succes să contacteze angajata responsabilă de documentație.
„Părerea mea este că înainte de a depune documentația, să veniți să vă interesați. Faceți o consultație, costă 150 de lei și vedem, studiem tot dosarul, cu schiță, cu tot” – a spus el.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.