S-a încheiat şcoala, s-a finalizat şi programul Muzeul Viu

0
24

Şi în acest an școlar programul de educație muzeală „Muzeul Viu”, derulat de Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş s-a încheiat cu succes.
Personalul implicat în programul educaţional ,,Muzeul Viu”, implementat de către Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș în acest an școlar a fost Filip Alina (educator muzeal) coordonatorul programului, Mendre Viorica (conservator), Ghiman Monica (conservator), Leșiu Oana (muzeograf) și Cardoș Raul (muzeograf). Temele propuse pentru anul școlar 2023-2024 au fost următoarele: vânătoare de comori; povestea vasului de lut; bresle, meșteșuguri și meșteșugari; călătorie în lumea monedelor; ateliere de Crăciun; mărțișor pentru mama; ateliere de Paști.
În anul școlar 2023-2024, curtea muzeului a fost plină de glasurile a peste 1000 de copii din județul Maramureș de la Școlile Gimnaziale: ,,Di­mitrie Cantemir”, ,,Nichita Stănescu”, ,,Octavian Goga”, ,,Al. I. Cuza”, ,,Nicolae Iorga”, ,,Colegiul de Arte”, ,,Avram Iancu”, ,,George Coșbuc”, „Alexandru Ivasiuc”, Școala Baia Sprie, Liceul Sportiv, Școala Recea, Școala Cetățele, „Vasile Lucaciu” din Șișești, Școala Șurdești și Grădinița ,,Otilia Cazimir.
Ca suport pentru învăţarea mai ușoară a istoriei, la lecțiile interactiv-creative, pe diferite teme, s-au utilizat pentru exemplificare bunuri culturale din patrimoniul muzeului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.