Optimism debordant în rândul oficialităţilor maramureşene înaintea meciului cu Slovacia

0
152

Naţionala de fotbal a României este foarte aproape de a realiza o performanţă extraordinară la Campionatul European de fotbal găzduit de Germania şi anume calificarea în optimile de finală.
Ca acest ţel să fie atins, “tricolorii” au la dispoziţie mai multe scenarii, chiar şi în cazul unui eşec, cu condiţia ca Belgia să învingă Ucraina. Cu o victorie sau un egal nici nu mai există îndoială, situaţie în care naţionala noastră ar avea asigurat locul doi în Grupa E.
Ţinând cont că meciul este special şi că România se află în faţa unei realizări neobişnuite, în ultimii mulţi ani fotbalul românesc suferind crunt, ratând calificări la turneele finale pe bandă rulantă, am luat pulsul unor personalităţi din lumea sportului băimărean, dar şi din administraţia locală cu privire la meciul dintre Slovacia şi România. Toţi cei contactaţi de către noi au arătat un optimism debordant şi sunt convinşi că naţionala antrenată de Eduard Iordănescu va aduce o mare bucurie în rândul românilor. Reamintim că România ar fi pentru a doua oară în istoria Campionatului European când ar trece de grupe, prima oară fiind la CE din 2000, “tricolorii” fiind eliminaţi la acea vreme de Italia (0-2).
Prefectul judeţului Maramureş, Rudolf Stauder, se află tocmai în Germania în vacanţă şi speră să-şi procure bilete pentru a ajunge la meciul de azi. El s-a arătat foarte încrezător în şansele României de calificare: “Având în vedere că echipa României este superioară celei din Slovacia, consider că naţionala noastră va învinge cu 1-0 şi se va califica în optimi”.
Emil Kemenes, actual antrenor de fotbal şi referent zonal pentru Maramureş din partea FRF, era în drum spre Frankfurt pentru a fi alături de “tricolori”. “Sper foarte mult într-o calificare. Vreau să-mi confirme actuala generaţie că nu a fost o întâmplare rezultatul cu Ucraina. Ca român îmi doresc să ne calificăm”, a spus Emil Kemenes.
Microbist din cale afară, actualul primar al municipiului Baia Mare, Doru Dăncuş, este şi el convins că România va face pasul cel mare către optimile de finală. “Eu zic că batem. Să facem egal, trebuie să jucăm la victorie. Eu cred că ba­tem cu 2-0”, a conchis edilul băimărean.
Nici actualul director al Complexului Sportiv Naţional “Lascăr Pană”, Sorin Andrei, nu s-a lăsat mai prejos şi prezice o calificare a băieţilor lui Edi Iordănescu. “Echipa României a dovedit întotdeauna că ştie să se mobilizeze în situaţiile critice sau cheie. Având un antrenor inteligent, Iordănescu este capabil să-i capaciteze pe jucători pentru a obţine calificarea în optimi. Va fi 2-1 pentru România”, presimte Sorin Andrei.
Vicepreşedintele CJ Maramureş, Radu Trufan, îşi doreşte o calificare de pe orice poziţie şi consideră că aceasta ar veni într-un moment în care ţara noastră se confruntă cu multe probleme. “Mizez pe o victorie a României. Rezultatele de până acum sunt peste aşteptări. Victoria cu Ucraina este concludentă din acest punct de vedere, iar eşecul cu Belgia este oarecum normal, naţională care se află pe lo­cul 3 în lume. Mi-ar plăcea să mergem de pe locul 1 sau 2 mai departe pentru a avea un adversar mai abordabil în optimi, dar ar fi ok să ne calificăm şi de pe locul 3. Mă bucur că s-a creat o asemenea emulaţie în jurul naţionalei de fotbal şi că lumea mai uită de toate problemele cu care se confruntă în viaţa de zi cu zi”, a specificat Radu Trufan.
O altă personalitate din sportul băimărean, Andrei Popescu, antrenorul echipei de handbal feminin a CS Minaur Baia Mare, este de părere că România va confirma evoluţia de la acest turneu final şi îşi va îndeplini visul. “Eu cred că vom câştiga cu 1-0 şi ne calificăm. Îmi place stilul pe care-l abordăm, exact pe caracteristicile jucătorilor, nu spectaculos, dar eficient, de aceea consider că ne vom califica”, crede şi Andrei Popescu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.