Darius Perhaiţă, la un pas de a fi avansat

1
946

La 12 ani de la deflagraţia de la Sighetu Marmaţiei
Darius Perhaiţă, unul dintre poliţiştii grav răniţi în explozia de la Sighetu Marmaţiei din 2012, este la un pas de a fi avansat la gradul următor, de Colonel în Rezervă.
Recent, mai exact în 20 iunie, Darius Perhaiţă şi-a serbat ziua de naştere, iar câţiva colegi din cadrul Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din M.A.I – Filiala “Pintea Viteazu”, în frunte cu preşedintele acesteia, Col.(rtr.) Ioan Ceterchi, alături de Col.(r) Ioan Marchiş, Col.(r) Ioan Mărieş, Col.(r) Cornel Mureşan şi Lt. Col.(r) Sorin Perşe s-au deplasat la faţa locului pentru a-i spune La mulţi ani!
“Darius ne-a primit cu zâmbetul pe buze şi s-a bucurat foarte mult de prezenţa noastră în casa lui, unde era împreună cu soţia şi cei doi copii”, au scris reprezentanţii de la Filiala “Pintea Viteazu”.
Preşedintele asociaţiei, Col.(r) Ioan Ceterchi, i-a înmânat lui Darius Perhaiţă o plachetă de excelenţă şi o diplomă, ambele în cinstea Zilei Rezervistului, care s-a sărbătorit la 31 mai.
Totodată, din partea unui număr de peste 30 de membri ai Filialei “Pintea Viteazu” Maramureş i s-a oferit şi un sprijin financiar.
De asemenea, Locotenent colonel în rezervă Darius Ştefan Perhaiţă a fost propus de Filiala “Pintea Viteazu” Maramureş şi IPJ Maramureş pentru a fi avansat la gradul de Colonel în rezervă.
Reamintim că în 19 februarie 2012 într-un club de noapte din Sighetu Marmaţiei s-a produs o explozie ce a dus la rănirea a 17 persoane. În timpul cercetărilor la faţa locului a avut loc a doua deflagraţie, care avea să le marcheze viaţa tuturor. Cel mai afectat de această explozie a fost judiciaristul Darius Ştefan Perhaiţă, care a suferit arsuri pe 85 % din suprafaţa corpului. Au urmat ani întregi de spitalizări şi recuperări, ajutor de toate felurile primit de la colegi, doctori care i-au oferit tot ce-au avut mai bun, dar şi dorinţa ca lui Darius de a supravieţui.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.