Festivalul Internaţional “Ursuleţul de Aur“ – 40

0
355

O poveste muzicală care continuă

• Marele Trofeu al Festivalului a fost câştigat de MARIA NIȚĂ, Baia Mare
Nu putea să fie altfel decât plină de armonie şi culoare şi cea de-a 40-a ediţie a Festivalului Internaţional URSULEŢUL DE AUR. Nu putea să fie altfel decât plină de muzică și interpreți talentați, fiindcă Baia Mare a devenit, în timp, Capitala Muzicii Ușoare pentru Copii.
Am spus de fiecare dată și repet și după 40 de ani de existență a celui mai longeviv festival de muzică ușoară pentru copii și tineri, că Baia Mare are toate ingredientele succesului, fiindcă îşi dau întâlnire nu doar interpreţii vocali, ci şi ansamblurile coregrafice, care colorează şi animă scena de concurs. Numărul mare de participanți i-a determinat pe organizatori să programeze două zile de concurs. Așa încât vineri, 21 iunie, și sâmbătă, 22 iunie, prin fața juriului au trecut peste 400 de interpreţi vocali, grupuri vocale şi ansambluri coregrafice, la categoriile de vârstă: 5-6 ani; 7-9 ani; 10-11 ani; 12-13 ani; 14-19 ani, din din peste 20 de localităţi din România, Ukraina, Republica Moldova, Bul­garia, Portugalia, Letonia.
Juriului, al cărui preşedinte a fost compozitorul Horia Moculescu, nu i-a fost ușor să de­semneze câștigătorii, dar organizatorii au avut grijă să asigure o mulțime de trofee și premii, cu care au fost recompensați pentru deosebita evoluție pe scena de concurs. La Gala de premiere, colorată cu muzică, dans, cuvinte dinspre organizatori şi membri ai juriului, sau sponsorilor, bucuria a fost a tuturor.
A curs cu trofee şi premii. S-a trăit la cote maxime, aşa cum muzica te face să simţi. De la Baia Mare, toată lumea pleacă mulţumită. O dovedesc premiile obţinute. Marele Trofeu al Festivalului Internațional URSULEȚUL DE AUR a fost obținut de talentata Maria Niță, din Baia Mare, pentru care ediția 2024 a Ursulețului este ultima la care poate participa. Alături de Maria Niță, elevele de clasa a XII-a – Diana Rednic, Antonia Criste, Ariana Lungu și-au luat la revedere de la Ursuleț și de la Palatul Copiilor din Baia Mare, cu trofee binemeritate. Pentru evoluția din grupul vocal, pentru muzica etno sau pop.

Cinci trofee de platină, cinci de aur, cinci de argint, trofee pentru muzica de gen – pop, etno, rock, jazz, trofee pentru categorii de vârstă, premii I, II și III, mențiuni și premii speciale au pornit către România, Portugalia, Bulgaria, Letonia, Republica Moldova.
Ediția cu numărul 40 a fost una de colecție și pentru numărul de trofee și premii, acordate pentru evoluția în concurs, pe categorii de vârstă, la secțiunile Începători și Duelul campionilor.
S-a muncit mult și pentru tot ce s-a întâmplat la Baia Mare, merită mulțumiri din partea celor peste 400 de copii participanți, organizatorii, juriul internațional, partenerii media, sponsorii. Sponsori fără de care evenimente de asemenea anvergură sunt greu de realizat: Auchan Retail România – sponsor principal, Emsens, Cetina, Avon România, Faimar SA, Patiseria Bizo, Romconst Consulting, Top Market, Ferma zootehnică, Micromedia Sistem, Toto SRL, Tupper­ware, Fragus, AMISA, Faimar, Andana Pan, Hiros, Scanexpert SRL.
Actrița Alexandra Velniciuc a făcut și de această dată o prezentare impecabilă, iar Silvia Ionescu, regizor la TVR, a asigurat o regie pe măsură. Doina Bentu, director de festival, și echipa de la Palatul Copiilor din Baia Mare, voluntarii, Prietenii Ursulețului merită aplauze pentru că duc mai departe un festival unic în România.
Aşteptăm cu emoţie ediţia cu numărul 41 și poate și cu mai multă răcoare și ambient în sala de concurs.
În numărul de mâine al cotidianului “Graiul Maramureşului” va fi publicată şi lista cu câştigătorii Festivalului Internaţional “Ursuleţul de Aur”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.