Programul ierarhilor la Praznicul Pogorârii Sfântului Duh

0
61

Duminică, 23 iunie, de slăvitul Praznic al Pogorârii Sfântului Duh – Cincizecimea, Rusaliile, Prea­sfințitul Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului va sluji împreună cu Preasfințitul Timotei Sătmăreanul în spațiul de sus al Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Municipiul Baia Mare.
La final vor fi sfințite spicele de grâu care vor fi oferite credincioșilor. Anul acesta, sărbătoarea Rusaliilor cade în ziua de 23 iunie, care este și ziua de naștere a Preasfințitului Iustin care va împlini 63 de ani de viață. Așadar, la ceas aniversar, după Sfânta Liturghie, Preasfințitul Timotei Sătmăreanul va săvârși Slujba Tedeumului pentru toate binefacerile și darurile duhovnicești care s-au revărsat asupra Prea­sfințitului Iustin și peste întreaga Eparhie.
Luni, 24 iunie, a doua zi de Rusalii – Sfânta Treime și Nașterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Preasfințitul Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului va sluji împreună cu Preasfințitul Siluan, episcopul ortodox român al Ungariei și cu Preasfințitul Timotei Sătmăreanul la Mănăstirea Scărișoara Nouă, Protopopiatul Carei, județul Satu Mare, cu ocazia hramului așezământului monahal. Răspunsurile la strană vor fi oferite de membrii Grupului psaltic „Theologos”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.