Se așteaptă donații pentru o familie fără casă din Baia Mare

0
1121

O familie din Baia Mare este cu un pas mai aproape de a-și vedea visul împlinit. Voluntarii de la ASSOC au pornit o campanie de strângere de fonduri pentru a construi o casă familiei aflată în nevoie.
Viorel Bîrle și Ioan Bora sunt cei doi voluntari care au demarat proiectul și care, de câteva luni, muncesc pentru realizarea lui. „Primele vești bune există deja. Terenul a fost racordat la rețeaua electrică și de canalizare, fiind pregătit pentru fundație. Dar.. mai e mult de lucru, iar ajutorul trebuie să fie colectiv”, arată voluntarii de la ASSOC.
Familia din Baia Mare locuiește în condiții dificile și are nevoie de ajutorul comuni­tă­ții, îndeosebi pentru a oferi o viață normală copiilor. „Familia avea un teren moștenit în satul Tămaia (comuna Fărcașa), dar n-avea banii, nici măcar pentru un trai de zi cu zi normal”, mai arată voluntarii. Maramureșenii pentru care s-a demarat campanie locuiesc acum în cartierul Ferneziu, într-o locuință de 30 de metri pătrați în care se înghesuie nouă suflete, părinții și cei șapte copii. „Situația lor s-a înrăutățit în ultimii trei ani, după ce capul familiei a suferit un accident de muncă în timp ce lucra (fără forme legale) în construcții. Bărbatul și-a pierdut un ochi, fiind încadrat în categoria persoanelor cu handicap grav, iar acum veniturile familiei sunt asigurate de către soția lui care s-a angajat după accident”, mai descriu cei de la ASSOC situația familiei.
De asemenea, în aceeași curte de aproximativ 40 de metri pătrați locuiesc încă trei familii, la fel de numeroase. „În fapt, imobilul, construit din lut și paie – în urmă cu peste 80 de ani – este casă pentru circa 28-30 de persoane, din care aproximativ 17 sunt copii minori”, mai spun ei.
Costurile materialelor necesare pentru realizarea proiectului au fost estimate la circa 30.000 de euro. Prin urmare, dacă puteți ajuta, nu ezitați să dați de veste! Puteți dona bani sau materiale de construcție.
Donațiile în bani se pot face în conturile ASSOC:
Banca Comercială Română
Detalii tranzacție: „donație”
Cont bancar RON: RO67 RNCB 0182 0341 2867 0040
Cont bancar EUR: RO71RNCB 0182 0341 2867 0065
Cont bancar USD: RO44RNCB 0182 0341 2867 0066

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.