Programul Elie Wiesel pentru studenți

0
38

American Councils for International Education Romania invită studenții, masteranzii și doctoranzii cetățeni români cu vârste între 20 și 27 de ani să candideze la programul Elie Wiesel Study Tour care va avea loc în perioada 25 August – 4 Septembrie 2024. Programul își propune să ofere studenților interesați de tematica drepturilor omului și de istoria Holocaustului ocazia de a înțelege mai multe despre aceste subiecte și de a aprofunda cunoștințele deținute.
Programul oferă 15 burse ce acoperă costurile participării: cazare, mese în regim de demi-pensiune, vizite în locuri reprezentative pentru tematica abordată, precum și materiale promoționale. Ediția din acest an va include vizite la Casa Memorială Elie Wiesel, Cartierul Evreiesc din Budapesta, Memorialul „Pantofi de-a lungul promenadei Dunării”, Complexul Muzeal Ausch­witz-Birkenau, Cartierul Evreiesc Kazimierz din Cracovia și Fabrica lui Schindler. Participanții vor avea parte de activități diverse de tip team building, dezbateri, ateliere de lucru și sesiuni de informare.
Pe toată durata vizitei de studiu, grupul va fi însoțit de un profesor de specialitate care le va oferi toate informațiile cu privire la locurile vizitate, va facilita dezbateri tematice și îi va provoca să își dezvolte gândirea critică. După finalizarea programului, fiecare dintre cei 15 participanți va organiza o activitate de diseminare a informațiilor dobândite în facultatea sau comunitatea din care provin.
Programul este deschis studenților, masteranzilor și doctoranzilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulative: au cetățenie română; au minimum 20 de ani și maximum 27 de ani împliniți în momentul începerii programului (25 august 2024); sunt actualmente studenți, masteranzi sau doctoranzi în mediul rural sau urban, în țară sau în străinătate, la orice profil de studiu; au un nivel avansat de cunoștințe în limba engleză; demonstrează interes față de tematica programului; sunt dispuși să organizeze minimum o activitate de diseminare la final (articol, interviu, conferință locală etc.). În urma evaluării aplicațiilor, organizatorii vor selecta 15 participanți. Cei interesați se pot înscrie online până pe data de 5 Iulie 2024. Informații complete despre program sunt disponibile pe romania.americancouncils.org

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.