Medicii recomandă evitarea deplasărilor la orele amiezii, în zilele caniculare

0
23

Temperaturile care cresc constant ne aduc tot mai aproape de o vară caniculară. Deși pentru o vacanță este perfect, nu toată lumea se bucură de această vreme. O avertizare Cod galben de căldură și disconfort termic ridicat anunță că trebuie să ne așteptăm la temperaturi de până la 35 de grade Celsius, ceea ce poate aduce unele probleme de sănătate.
Directorul medical al Serviciului de Ambulanță, dr. Alexandru Ilieș, spune că trebuie să fim atenți în această perioadă și să luăm unele măsuri pentru a ne feri de efectele nedorite ale căldurii excesive. „Atenție mare la îmbrăcăminte, la orele de ieșit afară, la hidratare”, spune el. Medicul menționează că trebuie să alegem îmbrăcăminte pe cât posibil din fibră naturală (bumbac), de culoare deschisă care să ne acopere brațele și picioarele. De asemenea, recomandă purtarea pălăriilor și a ochelarilor de soare, pentru o protecție cât mai mare. „Nu uitați să folosiți crema de protecție solară”, mai precizează medicul, în situațiile în care alegem o îmbrăcăminte care lasă pielea la vedere. De asemenea, Alexandru Ilieș atrage atenția că ora la care ieșim din casă este foarte importantă. „În niciun caz după ora 12.00”. Cel puțin la orele amiezii, între orele 12.00 și 16.00, este contraindicat să ieșim din casă, dacă nu e absolut necesar. „Dacă totuși nu se poate amâna, atunci trebuie să fie atenți la hidratare”, mai recomandă medicul, arătând că este recomandat să avem la noi o sticlă cu apă potabilă pentru a ne hidrata. Persoanele cele mai expuse la aceste riscuri sunt copiii și bătrânii, precum și persoanele cu boli cronice. „Acestea din urmă trebuie să fie atente și să-și ia medicamentele așa cum a recomandat medicul curant”, a adăugat directorul medical.
Numărul solicitărilor la Ambulanță oscilează între 150 și 200 de apeluri pe zi, în funcție de diferiți factori. Deocamdată nu s-au înregistrat solicitări de la persoane afectate de caniculă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.