Castelul Teleki Pribilești, în așteptarea contractării finanțării

0
86

Consilierii maramureșeni au aprobat, în ultima ședință extraordinară, modificarea unei Hotărâri de Consiliu Județean ce face referire la documentația tehnico-economică faza DALI și indicatorii tehnico-economici ai proiectului “Reabilitare Castel Teleki Pribilești”, imo­bil monument istoric înscris în lista monumentelor istorice (LMI) sub denumirea Castelul Geza Teleki. Proiectul a câștigat finanțarea, dar mai trebuie parcurse câteva etape pentru a deveni realitate.
„Deja proiectul este declarat finanțat. Proiectul se află în perioada de contractare. Noi trebuie să răspundem clarificărilor. E absolut necesar să depunem documentele în timp util, astfel încât să putem contracta proiectele și să le ducem mai departe”, a declarat șeful administrației maramureșene, Ionel Bogdan.
Reabilitarea Castelului Teleki Pribilești a fost adusă în discuție și în 2022, la scurt timp după preluarea imobilului de către Consiliul Județean Maramureș. Clădirea, lăsată în paragină de mulți ani, a fost vândută în 2007 unui urmaș britanic al familiei Teleki, cea care a construit și deținut castelul până în 1949. Noul proprietar a invocat probleme financiare, odată cu criza din 2009, iar imo­bilul a rămas din nou în paragină. Între timp, proprietatea a fost vândută unui cetățean austriac, care a invocat diferite motive pentru care nu a investit în imobil, iar în 2021, imobilul a ajuns în proprietatea Consiliului Județean.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.