Peste 14.000 de sancțiuni contravenționale aplicate în trafic în primele cinci luni

0
23

Respectarea legislației rutiere este obligatorie de către toți participanții la trafic, indiferent că circulați în calitate de conducători de autoturisme, pietoni, bicicliști sau motocicliști!
Polițiștii maramureșeni acționează zilnic pe drumurile publice pentru depistarea și scoaterea din trafic a celor care încalcă legislația rutieră prin diferite abateri care aduc atingere la buna desfășurare a traficului.
În primele cinci luni ale anului, polițiștii au aplicat 14.008 de sanc­țiuni contravenționale, săvârșite de conducătorii auto care nu au respectat prevederile O.U.G. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice.
Aparatele radar din dotarea autospecialelor, precum și sistemele automate au înregistrat peste 6.000 de șoferi care nu au respectat viteza legală admisă, fiind luate măsurile legale în acest sens. De asemenea, verificările și controalele efectuate de polițiști au impus tragerea la răspundere contravențională a 2.060 de conducători auto și pasageri care nu aveau cuplată centura de siguranță și nu utilizau dispozitivele de retenție pentru minori.
Totodată, 673 de alți participanți la trafic, respectiv pietoni, bicicliști, conducători de trotinete, motocicliști, mopediști, au fost sancționați contravențional pentru neregulile și abaterile constatate de polițiștii rutieri.
În perioada de referință, pentru faptele comise în sfera penală și contravențională, au fost scoși din trafic 1.653 de persoane care prezentau un pericol pentru siguranța traficului rutier. Polițiștii au retras 532 de certificate de înmatriculare sau înregistrare, cele mai multe pentru deficiențele tehnice identificate în cadrul acțiunilor desfășurate și 121 de plăcuțe de înmatriculare.
În sfera penalului, polițiștii au întocmit dosare penale și sub coordonarea procurorului de caz continuă cercetările pentru 240 de fapte penale sesizate la regimul circulației rutiere.
Polițiștii au depistat 89 de conducători auto care se aflau sub influența băuturilor alcoolice la volanul unor autoturisme și alte 51 fapte penale au fost înregistrate pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.