Maramureşeanul Călin Hartzos, admis la Academia Forţelor Aeriene Colorado Springs

0
108

Maramureşeanul Călin Hartzos a fost admis la Academia Forţelor Aeriene Colorado Springs, prilej cu care a fost felicitat de șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul maior Leonard BARABOI, la sediul instituției.
Originar din Vişeu de Sus, Călin Hartzos a absolvit Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, iar după cei patru ani de liceu a decis să își continue cariera militară la una dintre cele trei academii militare din Statele Unite ale Americii, anume Academia Forţelor Aeriene, Colorado Springs.
“Încă de la admiterea în Colegiul Național Militar «Mihai Viteazul» Alba Iulia, în anul 2020, Călin s-a remarcat prin participarea și obținerea de rezultate deosebite la olimpiade, concursuri școlare, proiecte sau dezbateri din aproape toate domeniile, variind de la cele reale, până la cele umane, motivat de dorința de a-și fructifica toate capacitățile și de a-și lărgi orizonturile. Timp de patru ani, a avut cele mai bune rezultate din promoție, iar în clasa a XII-a a deținut cel mai mare grad onorific ce se acordă elevilor din colegiile militare, gradul de elev plutonier adjutant, fiind pentru colegii mai mici un model de seriozitate, determinare în atingerea obiectivelor și de reușită în viață“, îl descriu cei de la Forţele Aeriene Române pe pagina de socializare.
Pentru Călin, termenul „cel mai bun” este puțin absolut pentru că așa cum spune el, „niciodată nu poți să fii cel mai bun, deoarece există o variantă mai bună a ta care se poate îmbună­tăți. Ceea ce am avut tot timpul în vedere a fost că ori de câte ori am ajuns într-o oarecare poziție fruntașă la un concurs în liceu sau mai departe, a fost ca acesta să nu fie un punct al frazei care a reprezentat acest colegiu, ci maxim o virgulă, o pauză după care urmează un alt concurs. Liceul și această vârstă nu îți permit încă să te oprești, indiferent de rezultatele pe care le ai. Ceea ce a însemnat că fiecare astfel de rezultat pozitiv a reprezentat pentru mine o bucurie, dar în același timp și un semn că trebuie să continui”, a mărturisit Călin pentru sursa citată.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.