Biserica Fericiții Episcopi Martiri greco-catolici români din Hoteni a fost sfinţită

0
70

Eveniment impresionant la Hoteni, acolo unde duminică, 16 iunie, a fost sfinţită noua biserică parohială închinată Fericiților Episcopi Martiri greco-catolici români.
Slujba de sfinţire oficiată de Preasfinţia Sa, Vasile Bizău, episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Maramureş a fost urmată de Sfânta Liturghie Arhierească. La celebrare au participat: părinții protopopi Iusco Vasile și Codrea Vasile și un sobor de preoți din eparhie, alături de persoane consacre și numeroși credincioși.
„În această celebrare de azi se însumează o istorie de credință, o istorie care-și are rădăcini adânci și care vedem că se potrivește cu Cuvântul Scripturii din ziua de astăzi (In 17,1-13), a duminicii dintre Înălțare și Coborârea Spiritului Sfânt, prin care Isus îi invită pe ucenicii săi să rămână în unitate”, a afirmat Episcopul de Maramureș, reluând rugăciunea lui Isus din Evanghelie: Tată, a venit ceasul: preamărește-l pe Fiul tău ca Fiul să te preamărească pe tine, pentru ca, precum i-ai dat Tu stăpânire peste tot trupul, să dea viață veșnică tuturor acelora pe care i-ai dat lui!
„Au plâns și Episcopii noștri martiri de dorul unității și ei sunt pentru noi mărturia vie a acestei rugăciuni aduse cu viața celor care se unesc în rugăciunea lui Isus, spre a păstra comuniunea în Biserică”, a afirmat Arhiereul în biserica din Hoteni, închinată Fericiților Episcopi Martiri greco-catolici români.
În cadrul slujbei de sfinţire, în masa Sfântului Altar au fost așezate Sfintele Moaște ale Fericitului Episcop Martir Greco-Catolic Român Ioan Bălan.
„Mulțumim lui Dum­nezeu pentru toate aceste daruri pe care astăzi le revarsă asupra noastră, punându-ne pe lista celor care astăzi mărturisesc unitatea Bisericii lui Hristos… Mulțumesc părintelui pa­roh Petru Moiș, care este la a doua construcție de biserică, dând mărturie că se poate construi în pace și căutând unitatea. O biserică ne cheamă în mod continuu la unitate”, a afirmat PS Vasile, oferind părintelui și Consiliului parohial o Diplomă de Merit Bisericesc, în semn de recunoștință pentru contribuția adusă la edificarea lăcașului de cult.
De asemenea, o altă Diplomă, în semn de prețuire și recunoștință pentru contribuția adusă la edificarea lăcașului de cult a fost oferită familiei Tepei Ioan și Maria, care a donat terenul pentru construcția noii biserici.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.