Standul în stil maramureşean de la Lyon a cucerit turiştii

0
365

Maramureșenii sunt păstrători ai tradițiilor străvechi și știu să arate peste tot pe unde trec, dragostea lor pentru frumos, pentru moștenirea străbună. Standul României, în stil maramureşean, de la Lyon a fost extrem de apreciat la Serbările Consulare, care s-au desfăşurat în weekendul recent încheiat.
Centrul Cultural-Social Vișeu de Sus a asigurat partea tradiţională la Serbările Consulare de la Lyon. „Tema de anul acesta a Serbărilor Consulare de la Lyon, artizanatul și meșteșugurile, ne-a oferit ocazia, ca, împreună cu Consulatul General al României și asociațiile ro­mânești, să arătăm Europei și lumii un strop din această moștenire”, au declarat reprezentanţii Centrului Social-Cultural din Vișeu de Sus.
Mii de oameni au vizitat și au fost fascinați de standul României, decorat în stil maramureșean, cu țoluri de lână, blide și ștergare, fețe de masă țesute în „teară”. Printre oaspeții de seamă s-a aflat chiar primarul orașului Lyon, Grégory Doucet, care, alături de E.S Oleg Ungureanu, consulul general al României, a fost întâmpinat, după datină, cu pâine și sare. „Toți cei care au trecut pe la standul nostru au admirat costumele tradiționale, cămeșile și iile, ba chiar au putut să învețe cum se coase o ie, cum se face un zgărdan și au aflat informații despre România, despre Maramureș, despre Vișeu de Sus”, mai spun cei de la Centrul Cultural-Social Vişeu de Sus.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.