Negocieri politice în luna LGBT. Perfectă potrivire, cu multă ceață

0
74

Începem cu enunțul: luna iunie 2024 este declarată Luna Iubirii fără opreliști, așa-numita LGBT Pride Month. Se sărbătorește din …1969, evident nu la noi. Dar uite, dom’le, ce potrivire, tocmai acum au fost la noi alegeri și urmează declarații de iubire între partide, alianțe, înfrățiri, mari prietenii de patru ani. Întâmplare? Fie! Dar te trage parcă de mânecă să amintești de una din cele mai controversate opere literare, Filozofia în budoar a marchizului De Sade, prea se potrivește.
Și dacă nu ne permitem să contestăm una, n-om contesta-o nici pe alta, indiferent ce-am crede noi în sinea noastră despre direcția socio-politico-sexuală pe care a luat-o Civilizația umană de un pic de vreme încoace. Dar nu putem să nu observăm câtă ceață învăluie acum activitatea de partid. Unii au mâncat bătaie serioasă. Alții se erijează pe rând în Câștigătorii alegerilor. În USR se anunță alegeri interne și trebuie să se miște să-și anunțe candidatul la Președinție. PSD-iştii se simt câștigători, au văzut prestația sub așteptări a AUR și USR și nu mai vor candidat unic. Ba nici pe Geoană nu-l mai vor, vor de-al lor, neaoș. PNL merge înainte cu omul și sloganul. AUR s-a clasat sub spaimele lumii politice, ba merge cu Simion la președinție. UDMR… evident caută acum alianțe, locale și naționale. Ceilalți, cei mici și virtuoși în sinea lor, se uită nedumeriți în jur. Dacian al nostru din Ardeal s-a trezit că Dreapta ar trebui închegată… după ce el a fost cel care a plecat cu cheagul.
Dar pe plan local? Ce se petrece? Aparent nu s-a încheiat anti/non-idila dintre conducerile partidelor mari, se zice că nu vor să se alieze la nimic, nici la primării, nici la Consiliul Județean. Ce înseamnă asta? Că vor avea de făcut concesii mari sau foarte mari, având de oferit practic, palpabil, func­ții, bani, poziții etc și etc. Cui? Păi celorlalți! Așa că se anunță alianțe PSD cu AUR și UDMR… asta una e bună de tot, adie vânt de Pride Month. Sau cu partidul tânăr cu iz neocreștin. Pe undeva, e destul de irelevant pentru omul simplu. A votat, acum are așteptări. Vrea un oraș/comună/județ funcționale. Curățenie, infrastructură, locuri de muncă, drumuri. Destul de simplu. Nu ne repetăm, cunoaștem ce e de făcut în Maramureș. Ce e de terminat, ce e de început. Dacă toate acestea cer alianțe contra naturii ca să funcționeze, fie! Suntem în luna în care trebuie să fim deschiși, înțelegători.
Dar la final, un cuvânt despre candidații la președinție, că încep să scoată capetele. Vor să ni se arate deja, în toată frumusețea lor. Pe lângă partidele consacrate, ce vor veni cu fețele binecunoscute, fără mari surprize deo­camdată deși USR pare a pregăti una bălaie, vor veni prorocii, salvatorii de neam, misticii. Pavelescu, Geoană, Puric, Gușă, alți și alți salvatori. Și cu un drum, tot în ton politically correct și împăciuitor, dacă la locale n-am avut, poate mai încolo vom vedea și ceva dezbateri televizate? Să-i vedem ce pot, ce zic (că fac), ce-i duce capul? Ar fi foarte benefic, cu un afiș, un videoclip ultraprelucrat și cu texte scrise de consilieri nu ne lămuriți, ne băgați și mai tare în ceață!!!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.