Experienţă de neuitat pentru circa 800 de copii, în Orăşelul Copiilor

0
459

Parcul Municipal Regina Maria, s-a transformat într-un tărâm al descoperii, al jocului și al bucuriei și educației pentru 830 de copii din Baia Mare și împrejurimi în cadrul evenimentului Oră­șelul Copiilor.
Bucurându-se de o vre­me bună copiii au putut descoperi ce înseamnă să fii salvamontist, jandarm, pompier, polițist, ce înseamnă să lucrezi pe ambulanță, să fii medic și voluntar la Crucea Roșie. De asemenea au descoperit cum poate fi protejat mediul, cum poate fi lansată o rachetă și au avut posibilitatea de a căuta comori.
La deschiderea evenimentul a fost prezent şi primarul Municipiului Baia Mare, Doru Ioan Dăncuș precum și președintele Consiliului Județean Maramureş, Gabriel Zetea. Pe parcursul evenimentului zeci de voluntari s-au străduit să ofere copiilor o experiență de neuitat. Banca Comercială Română a oferit bani de jucărie cu care micuţii au putut cumpăra înghețată de la Alfa Ice Cream. Au descoperit invenții științifice fascinante, iar Asociați Exploratori pentru Viitor i-a antrenat în diverse activități creative și de agrement.
La final s-a organizat o tombolă la care zeci de copii au câștigat jucării și articole sportive, iar zece elevi au obţinut câte un loc în tabăra exploratorilor care va avea loc în acest an la Crasna Vişeului. Evenimentul nu ar fi putut avea loc fără implicare excepțională din partea instituțiilor și organizațiilor din zonă.
Organizator al acestui eveniment a fost Asociația Amicus Baia Mare în parteneriat cu Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș, Inspectoratul Județean de Poliție Maramureș, Servicul Județean de Ambulanță Maramureș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș, Inspectoratul de Jandarmi Maramureș, Ambulanța Sfântul Andrei, Banca Comercială Română, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, Synevo, Agenția pentru Protecția Mediului Maramureș, Crucea Roșie Maramureș, Magazinul Cucubau, Alfa Ice Cream, Librăria Sola Scriptura Baia Mare, Asociația Exploratori pentru Viitor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.