„Diversitate prin tradiție” aduce împreună tineri de la DGASPC și Esperando

0
27

Tinerii de la mai multe centre de zi ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), împreună cu cei de la Asociaţia Esperando, participă la ateliere de creativitate, artă și meșteșuguri tradiționale, precum şi la activități interactive ce încurajează colaborarea şi prietenia.
Activităţile au loc în cadrul proiectului „Diversitate prin tradiţie”, care se derulează în perioada iunie-octombrie 2024 și este finanțat în cadrul programului pentru finanțare nerambursabilă din bugetul județului a proiectelor culturale.
Scopul proiectului este acela de a valorifica potențialul creativ a 15 tineri cu dizabilități din județul Maramureș și integrarea lor activă în viața culturală – artistică a comunității locale.
„Împreună, ne dedicăm promovării diversității și tradițiilor culturale într-un mod unic și plin de viață. Prin aceste activități, celebrăm bogăția diversită­ții noastre și în­vă­țăm să apreciem și să păstrăm tradițiile care ne unesc. Fiecare moment petrecut împreună ne îm­bogățește sufletele și ne face să înțelegem că, prin diversitate, devenim mai puternici și mai conectați”, precizează oficialii DGASPC Maramureș.
În cadrul programului vor mai avea loc ateliere de dans folcloric, ateliere de realizare produse tradiționale sub îndrumarea partenerilor de proiect și a voluntarilor.
„Proiectul aduce noi oportunități culturale pentru persoanele cu dizabilități: tineri cu posibilități reduse de la Centrul de Zi Esperando și Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități – Griviței. Ei vor participa la ateliere de dans folcloric, ateliere de realizare produse tradiționale (din ceramică, lut, lemn, piele, decorare sticle, țesut la război etc). Prin intermediul activită­ților artistice se urmărește stimularea talentului, dezvoltarea aptitudinilor, promovarea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități în conservarea patrimoniului cultural, dar și promovarea – conservarea valorilor culturale, a tradițiilor locale prin prisma creativită­ții”, au adăugat reprezentanţii Asociației Esperando.
La finalul proiectului, lucrările create în cadrul atelierelor vor fi expuse la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare, oferindu-le persoanelor cu nevoi speciale oportunitatea de a-și prezenta munca publicului larg și de a-şi îmbunătăţi stima de sine.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.