Aproape 3.000 de elevi maramureşeni, testaţi la proba orală de limba română

1
37

Examenul de Bacalaureat a debutat ieri, 17 iunie, cu proba orală la Limba română. Elevii de clasele a XII-a și a XIII-a susțin evaluarea competențelor de comunicare lingvistice în perioada 17-19 iunie 2024. În Maramureş sunt înscrişi pentru prima probă din cadrul examenului de bacalaureat, 2.999 elevi. Aceştia sunt testaţi la limba română în 35 de centre de examen.
Pentru probele de competențe de comunicare / lingvistice și digitale nu se acordă note sau calificative de tip admis/respins. Rezultatele obţinute de fiecare candidat la probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în limba maternă și într-o limbă de circulaţie internaţională se exprimă prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător, în concordanță cu grilele naționale sau europene. Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

1 COMENTARIU

  1. Unul dintre vecinii mei au fost la proba orala de limba romana. Dupa examen am vorbit cateva minute cu el despre proba orala si zicea ca elevii sunt putin mai bine pregatiti ca anul trecut , doar ca mai sunt elevi care nu inteleg sensul cuvintelor din text. A intrebat cativa elevi care este sensul cuvantului X din textul prezentat dar nu au stiut sa spuna semnivicatia din text dar nici cea din https://dexonline.net/.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.