La Spitalul Județean de Urgență • Proiecte cu fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii de la oncologie

0
73

Două proiecte majore pentru maramureșenii care se luptă cu cancerul au fost aprobate de Consiliul Județean Maramureș, în ultima ședință. Programele care se vor derula cu fonduri europene vizează investiții în infrastructura pentru diagnosticarea și tratarea cancerului la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.
Cele două proiecte se vor derula prin Programul Național de Sănătate, derulat de Ministerul Sănătății și finanțat din fonduri comunitare. Unul dintre proiecte are ca scop diagnosticarea și tratarea cancerului. Valoarea totală a proiectului este de 4,8 milioane de euro.
Ce de-al doilea proiect are în vedere dotarea Serviciului Anatomie Patologică cu echipamente performante. Și acesta va fi finanțat prin Programul Sănătate, valoarea ridicându-se la aproape două milioane de euro.
„Prin aceste demersuri vizăm îmbunătățirea infrastructurii de anatomie patologică pentru diagnosticul cancerului, facilitarea tratamentului personalizat în funcție de profilul tumoral identificat și creșterea accesului egal la asistență medicală de calitate”, afirmă șeful administrației maramureșene, Ionel Bogdan.
Principalul motiv care a dus la inițierea celor două programe este dificultatea cu care se confruntă pacienții cu cancer. Pe lângă suferința cauzată de boală, aceștia se luptă și cu accesul greoi sau inegal la serviciile medicale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.