Investiții aflate în derulare la Spitalul Județean de Urgență

0
86

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare este printre cele mai moderne din țară. Secția a fost reabilitată, modernizată și dotată cu echipamente de ultimă generație pentru pacienți. La unitatea spitalicească sunt în derulare și alte investiții importante, potrivit autorităților maramureșene.
„Am finalizat recent lucrările de reabilitare, modernizarea și dotarea acestor zone importante pentru pacienți. În paralel continuăm la acest spital alte investiții extrem de importante: modernizăm și dotăm ambulatoriul integrat al Spitalului Județean de Urgență ,«Dr. Constantin Opriș» Baia Mare. Valoarea proiectului este de 3,3 milioane euro. Lucrările sunt în execuție. Dotăm și renovăm cabinetul de planificare familială din cadrul Spitalului Județean «Dr. Constantin Opriș» Baia Mare. Valoarea investiției este de 143,6 mii euro. În această vară vom finaliza lucrările”, precizează Ionel Bogdan, președintele în exercițiu al Consiliului Județean Maramureș.
„Noua secție UPU a Spitalului Județean este un proiect important, având scopul de a oferi îngrijiri medicale de urgență de cea mai înaltă calitate. Această investiție în infrastructură medicală este esențială pentru a răspunde cerințelor crescânde ale populației și pentru a asigura un standard ridicat de îngrijire medicală în situații de urgență”, a arătat managerul unității, George Alexandru Oros.

Investiții de zeci de milioane de euro

De asemenea, se dotează compartimentul de terapie intensivă neonatală din cadrul spitalului, cu aparatură medicală de înaltă performanță, investiție în valoare de 1 milion euro. Acestea sunt în fază de achiziție și se preconizează că lucrările vor fi gata până la sfârșitul lunii septembrie.
Pe de altă parte, a fost depusă o cerere de finanțare în vederea digitalizării Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș Baia Mare”. Odată cu implementarea acestui proiect în valoare de un milion de euro, bolnavii se vor putea programa online, dar vor avea și posibilitatea de a-și consulta dosarul de pacient printr-un singur click.
De asemenea, autorită­țile județene au anunțat că vor depune o cerere de finanțare pentru cel mai mare proiect de investiție care se va derula la Spitalul Județean. Proiectul, în valoare de peste 90 de milioane de euro, prevede construirea unui nou corp de clădire care va avea un bloc operator cu 16 săli de operație cu dotări de ultimă generație, laborator automatizat 100% pentru analize, fără intervenție umană, care practic va limita riscul de infectare a probelor, heliport, parcare subterană și încă o unitate de primiri urgențe la parter.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.