Academia de Șah Maramureș, medaliată la Grand Prix România

0
41

Cluj-Napoca a găzduit, în 13 și 14 iunie, a doua etapă a Grand Prix România la șah. Fondul de premiere generos, ospitalitatea tradițională a oamenilor din urbea de pe Someș, dorința participanților de a se bucura de acest minunat joc și revederea cu prieteni șahiști, o sală de joc la superlativ, BT Arena Cluj-Napoca, au fost câteva dintre argumentele celor 314 concurenți din 17 țări.
Un contingent important de “tineri academicieni” a împărțit arena alături de 22 GM, 11 IM, 15 MF, o experiență cu un puternic iz motivațional. Prezența în sală ca invitat special a multiplului campion mondial, Viswanathan Anand, a oferit o și mai mare greutate acestui eveniment care pe lângă main event, etapa de Grand Prix, a conținut și un concurs pentru 500 de copii incluși în programul Educație prin șah.
Dintre copiii care se antrenează în cadrul clubului Academia de Șah Maramureș, doi și-au auzit numele la decernarea premiilor. Sara Șunea a urcat pe prima treaptă a podiumului destinat celor cu Elo 1701 – 1800, după un concurs excelent, în care a învins un maestru național și un maestru FIDE. Maia Moldovan, care și-a îmbunătățit mult jocul în ultimul timp și se găsește pe un val de încredere, a strâns 5,5 puncte, +42 la Elo, ceea ce i-a conferit bronzul categoriei 1601-1700.
Chiar dacă nu au fost recompensați financiar pentru evoluția lor, ceilalți copii au avut destule partide în care au bucurat inimile și au acumulat experiență șahistă și de viață.
Astfel, Marian Mureșan a impresionat prin victoriile la Andrei Filip și Radu David. Andrei Năsui își continuă creșterea șahistă, remizând cu multipla campioană națională de junioare, Maria Lia.
Pentru Alex Pașca – campion național de șah rapid B10 ani, Ina Petcu și Răzvan Bercu a fost un prilej de a acumula experiență, finish-ul mai slab privându-i de o clasare superioară.
Pentru Sara a fost un concurs foarte util, o ultimă verificare înainte de Campionatul European pe echipe pentru juniori și junioare care se va desfășura în perioada 21-28 iunie în Rodos, Grecia. (sursa: Academia de Șah Maramureș)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.