Bani din PNRR pentru Drumul Expres Satu Mare – Baia Mare

1
3820

Secretarul de stat, Irinel Ionel Scrioșteanu, susține că pentru mai multe investiții importante din Maramureș vor veni bani prin PNRR. Promisiunea a fost făcută în campanie electorală, cu ocazia vizitei în Baia Mare a oficialului, așa că rămâne de văzut dacă se va și concretiza.
În cazul pasajului rutier suprateran de la Italsofa, termenul de finalizare al lucrărilor este de 12 luni. Valoarea estimată a proiectului este de 15,4 milioane euro, fără TVA, finanțat din PNRR.

Care va fi traseul drumului expres Satu Mare-Baia Mare?

Un alt proiect la care a făcut referire secretarul de stat este “drumul expres Satu Mare-Baia Mare” care va avea o lungime de 72,51 km, va străbate traseul Satu Mare (DN 19 din Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare) – Botiz – Odoreu – Livada – Medieșu Aurit – Apa – Seini – Pomi – Ardusat – Recea – Tăuții Măgherăuș – Baia Mare (Bd. Independenței): Pentru acest drum e prevăzută execuția a 29 pasaje, 22 poduri, 8 noduri rutiere, 142 podețe, o parcare de scurtă durată, un spațiu de servicii, respectiv un centru de întreținere și coordonare a traficului, au fost finalizate forajele aferente studiului geotehnic și a fost notificată începerea procedurii de mediu.

Stadiul variantelor de ocolire Baia Mare și Sighetu Marmației

Varianta de ocolire Baia Mare este o altă investiție adusă în discuție de secretarul de stat din Ministerul Transporturilor. Această variantă “reprezintă centura orașului în lungime de 36,51 km, cu drumurile de acces incluse, prima etapă de proiectare este la final și urmează să intre pe circuitul de avizare-aprobare în luna iulie”. De asemenea, proiectul variantei de ocolire Sighetu Marmației, “centura în lungime de 5.52 km, ce va face legătura cu cele două drumuri naționale care tranzitează orașul (DN18 – legătură cu Vișeu – Borșa – Baia Mare și DN19 – legătură cu Negrești-Oaș – Satu Mare), precum și cu noul pod peste râul Tisa, ce se află în construcție, este avizat în CTE și urmează aprobarea indicatorilor tehnico-economici”.
Secretarul de stat a mai precizat că în cazul pasajului rutier suprateran de la Clubul Văcarilor, a fost finalizată licitația pentru execuția lucrărilor. Pasajul, în lungime de 429 metri peste DN1C, va fluidiza traficul rutier din și spre municipiul Baia Mare. De asemenea, se vor reamenaja integral intersecțiile cu Centura Mică Baia Mare – Strada Europa.

1 COMENTARIU

  1. Copiii care se nasc începând cu acest an 2024 și vor fi maturi cu permis de conducere , doar ei se vor bucura de acest drum expres Baia Mare , Satu Mare.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.