PAMFLET • A mai trădat o dată. Electoratul, pe cine?

0
1137

M.D. a fost exclus din P… Maramureș “pentru că a vândut interesul băimărenilor și și-a încălcat propriile promisiuni electorale”, zic ei. Da, e candidatul ce a venit de departe să ia orașul înapoi, partidul l-a țepuit, a pus alt candidat, așa că și-a făcut sediu de campanie lângă partid, le-a dat cu tifla, după care s-a retras și și-a anunțat susținerea pentru… cei care l-au trădat. Trădând electoratul său, cât o fi fost el. Dar chiar așa, în secolul 21 mileniul 3, mai crede cineva că dacă zice candidatul “mergeți cu ăla”, sau de zice popa…cineva mai pune boticul? Serios? Când e evident că omul vrea să-și scoată pârleala?
Biroul Județean de Conducere al Organizației Județene Maramureș a … l-a exclus, cu unanimitate de voturi, pe dl. M.D. din partid, candidat la Primăria Municipiului Baia Mare, după ce acesta, în urma unor privilegii primite de la P… și M.C., și-a trădat alegătorii și propriile promisiuni electorale, susținând că se retrage din cursă pentru a-l susține pe D.D., candidatul P… la Primăria Baia Mare.
„Trebuie să vă mai spun că eu nu am fost, nu sunt și nu voi fi niciodată un om pe care îl poți tranzacționa. P… și P… derulează în aceste zile cel mai odios plan politic și electoral gândit și implementat vreodată în Maramureș și în Baia Mare. Deja și-au împărțit toate funcțiile și candidaturile și astăzi ei mimează o competiție politică stranie și foarte periculoasă. Mi-au oferit favoruri și «posturi confortabile» pentru a tăcea și a nu candida. Bieții de ei! Nu au priceput absolut nimic. Eu am ceva ce lor le lipsește cu desăvârșire. ONOARE!” – ar fi scris anterior candidatul în Contractul cu băimărenii.
Apropo, parcă a mai făcut-o când a renunțat la mandatul de parlamentar în favoarea unei doamne sau ni se pare?

Cităm, cităm, până vomităm

“Un popor care nu își cunoaște istoria este ca un copil care nu își cunoaște părinții. Suntem obligați să ne cunoaștem trecutul, în special fața întunecată a acestuia, pentru a ne asigura că nu se va mai repeta vreodată” – scrie un politician.
Zău? Așa ar fi zis Geor­ge Santayana? A zis și Iorga ceva de gen, e drept. Dar răspunsul, răspunsul face toți bani: “Cunoaștem istoria, e cruntă datorita PS…/ PN…. Sper din tot sufletu’ să scăpam și de tine”.
Ca istoria să nu se mai repete sau cum? V-am zis că omul are întotdeauna dreptate, cel simplu, nu influencerul, că ăla nu e om?

Salutări și mulțumiri!

Pentru că a fost destul de seacă și de desuetă campania, cu mici răutăți ici colo, am avut noroc cu haioșii de Facebook. Indiferent de orientare și o spunem sincer, ne-ați luminat zilele cu pozele, caricaturile, glumele. Răutățile. Tulburările. Știm, ici colo ați influențat. Dar cu umor, merge orice, și sarmaua cu frișcă!

Încep investițiile, gata!

De luni. De luni încep toate, doar ni le-au promis. O să vedeți. O să vă cruciți. Poduri, autostrăzi, un înalt oficial zice că e nepermis ca Maramureșul să nu aibă nici un kilometru de drumuri rapide… uitând că ai lui au cam tot fost la putere de vreo 30 de ani, într-un fel sau altul. Dar veți vedea. Ceva bazine de înot la țară ne-ar mai trebui, arene sportive în sate nepopulate, școli goale reabilitate și drone, cât mai multe drone!

Serios? Microfon în mașina primăriei?

Aflăm de la Radio Șant că pe alocuri campania a fost foarte murdară. Un primar a găsit microfon montat în mașina Primăriei. Nu din acela minuscul, de-al serviciilor. Mai robust, așa, ca în nord. Urât, cam prea mult. Nu e primăria New Yorkului în joc, vorba aia…
Am auzit tot acolo, la Radio Șanț, de o încercare de a face un flagrant unui candidat cu șanse la municipiu. Flagrant-făcătură, nu din acela real, care ar conta, doar de compromis omul.

Jurnal de campanie

Triste personaje au apărut la rampă. Unii cred în Vai de steaua lor chiar și după ce au devenit istorie. Să te pozezi cu unul din cei mai urâți și mai ironizați oameni din România, ex-prim ministru fugărit de stradă, e anticampanie. E deserviciu personal. Dar e alegerea voastră. Încă ceva, stimați pretendenți candidați pentru consilieri ici colo, fețe mai puțin cunoscute. Pentru Dvs, cu dedicație, în urma pozelor de grup, vom propune DEX-ului termenul de „nebeșit”. Știm cum sună, dar e românește, totuși. Pieptul umflat, burta trasă, cureaua și cămașa ce stau să explodeze…ilustrează perfect imaginea de Nebeșit. Triste personaje s-au perindat de această dată. Data viitoare veniți la maieu să vă vedem și tatuajele sau ce? Apropo, dar citatele…citatele alea penibile de unde le scoateți?

Cică lege

Ne zice un parlamentar așa: “Clădirile monument istoric reprezintă o valoare importantă pentru patrimoniul nostru cultural. Pentru a susține reabilitarea acestor clădiri, am votat în Camera Deputaților un proiect care propune scutirea de impozit sau taxă pentru clădirile clasate ca monumente istorice, de arhitectură sau arheologice care nu au fațada stradală și/sau principală renovată sau reabilitată, pentru perioada realizării lucrărilor de renovare sau reabilitare, începând cu data autorizației de construire și până la data procesului-verbal de recepție finală privind lucrările efectuate. În cazul lucrărilor de renovare sau reabilitare în curs de execuție la data intrării în vigoare a acestei legi, scutirea se aplică până la data procesului-verbal de recepție finală. Legea intră în vigoare de la 1 ianuarie 2025”.
Avem un singur lucru de zis: Castelul Pocol, Reminul, cetatea Chioarului, case de grofi, etc. Cel puțin biserica din Buteasa poate nu mai prinde legea…

Acest material este un pamflet și trebuie tratată ca atare. Libertatea de exprimare a presei beneficiază, conform art. 255 Cod civil, de o protecție suplimentară, măsurile provizorii preconizate neputând opera împotriva jurnaliștilor decât în situații excepționale: prejudicii grave, atingerea dreptului la viață privată, evident nejustificată.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.