Proiectul de achiziţionare a autobuzelor electrice în Vişeu de Sus, în impas!

0
128

În data de 12 februarie a.c., orașul Vișeu de Sus a informat Consiliul Judeţean Maramureş despre o problemă serioasă cu care se confruntă, explicând situația în care s-a ajuns și solicitând un sprijin financiar sau măcar identificarea unor soluții viabile pentru deblocarea unei probleme care privește administrația orașului.

Concret, un proiect finanțat din fonduri externe nerambursabile, prin intermediul căruia orașul Vișeu de Sus a achiziționat 10 autobuze electrice, întâmpină anumite dificultăți din punct de vedere financiar.
”Pe scurt, din motive ce nu țin de noi, Autoritatea de Management, cea prin intermediul căreia vin banii, a dispus aplicarea unei note de neconformitate și aprobarea a 75% din contravaloarea celor 10 autobuze, rămânând, astfel, momentan, în sarcina bugetului local al orașului Vișeu de Sus (sau a altor surse de finanțare) diferența de 25%, respectiv suma de aproximativ 3,3 milioane de lei. S-a luat de îndată decizia de a ataca în instanță această hotărâre a finanțatorului și, așa cum este normal și cum trebuie să procedeze orice instituție responsabilă și dornică de a aduce plus valoare pentru oamenii pe care îi reprezintă, s-a dispus căutarea unor soluții pentru deblocarea acestei situații și identificarea unui sprijin care să ajute localitatea noastră să beneficieze de mult așteptatul (și totodată necesarul) serviciu de transport public local. Revenind la Consiliul Județean Maramureș – cum a ales acesta să răspundă cererii UAT oraș Vișeu de Sus? În data de 13 februarie 2024, la mai puțin de 24 de ore de la solicitarea acestui sprijin, a venit răspunsul foarte prompt al Consiliului Județean Maramureș”, a explicat primarul Vasile Coman.
Doar că răspunsul primit nu a fost cel așteptat și a venit într-un mod puțin surprinzător, sub forma unui articol nu tocmai potrivit, prin intermediul mass-mediei, a mai spus edilul. Lucru care nu a fost tocmai pe placul lui…
Chiar şi în aceste condiţii, proiectul va merge mai departe: ”Ca o concluzie, cele 10 autobuze electrice sunt în proprietatea noastră și vor fi puse în funcțiune în viitorul apropiat, după ce vor fi rezolvate și ultimele detalii ce țin de procedurile de achiziție a stațiilor de încărcare vehicule electrice, licențiere și autorizare trasee, angajare șoferi și alte aspecte administrative care nu țin exclusiv de noi și sunt relativ îndelungate. Proiectul prin intermediul căruia au fost achiziționate nu este finalizat, el se află în continuare în derulare, iar orice speculație făcută în această direcție este lipsită de sens și complet nefondată. Serviciul de transport public local va fi unul funcțional. Cu sau fără sprijinul CJ Maramureș sau al președintelui său, UAT Oraș Vișeu de Sus va continua ascensiunea de care se bucură în ultimii ani și va deveni, fără doar și poate, un punct important de referință pentru Maramureșul istoric” – a conchis Vasile Coman.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.